90 dni LCHF
najprej na kratko o meni: 29 let, visina 159cm, trenutna teza 59kg.
Pred tremi leti in pol sem se preselila v tujino in takrat se je zacelo podzavestno naziranje s sladkarijami, ki se je kasneje sprevrglo v zavestno naziranje in iskanje tolazbe v hrani. Pred selitvijo sem imela v zadnjih desetih letih konstantno tezo 59kg, po selitvi je zadeva takoj skocila na 61kg in oktobra 2015 sem pristala na 65kg, kar je za mojo visino absolutno prevec. Temu je sledil jok in stok, potem dva meseca stradanja in cravingov, po cemer sem pristala na 63kg. Na splosno sem bila ves cas na nekih visoko beljakovinskih dietah in preintenzivnih treningih za svojo telesno formo, ki so vedno rezultirali v hitrem upadu motivacije in nato jo-jo efektu, poleg tega pa sem bila konstantno lacna. Decembra sem zacela brati Maxximum forum in naletela na Andrejino preobrazbo z Gromom, ki je bila zame nekaksno razsvetljenje. Moja zacetna postava se mi je zdela dokaj podobna Andrejini, zelela sem si pa tocno tako kot jo je imela ona ob koncu preobrazbe :) malo sem prestudirala njen jedilnik in ugotovila, da je hrane dovolj in da bi ob taki prehrani morda tudi jaz lahko dosegla napredek. Sploh ker ji je Grom v prvem mesecu odsvetoval treninge in ker bi sama v tistem casu tezko preklopila na nov nacin prehrane in hkrati intenzivno trenirala. Po enem mesecu LCHF sem dosegla odlicen napredek brez kakrsnihkoli treningov, teza je padla za 4kg , prsi -5cm (no, tale del mi ni bil prevec vsec), pas -5cm, rit -2cm, stegna -4cm. Veselje neizmerno :) V decembru sem se strogo drzala jedilnika, obcasno sem spuscala tiste hidrate zvecer (kar mi je prineslo nespecnost, nekako sem imela prevec energije), resila sem se odvisnosti od sladkorja (ceprav sem prvi teden umirala na obroke), na splosno je bilo pocutje boljse kot kadarkoli prej (z izjemo konstantne zeje, ne glede na kolicino tekocine).
Potem sem odkrila razne bloge z LCHF sladicami (hvala Stasa in ostali, ki rajcate s temi recepti ane :))) ) in se odlocila sprobati, kar se je izkazalo za napako, saj se je v moji glavi ponovno pojavila odvisnost od sladic in konstatno razmisljanje o le-teh (pa ceprav so bile vse brez moke in sladkorja), ocitno pac moji mozgani ponorijo ob besedi sladica. Prav tako nisem upostevala dejstva, da so te sladice visoko-kaloricne, zraven sem se pa se prenajedla z lesniki in sirom, tako da sem pojedla tudi do 3000 kalorij dnevno. V tem casu sem se zredila 1kg, ampak se je teza po izlocitvi oresckov in drasticnem zmanjsanju kolicine sira lepo vrnila na 59kg, mere pa so ostale enake :)
Trenutno imam zadeve glede prehrane koncno poslihtane v glavi, tako da sem se odlocila, da koncno zacnem s treningi. Ker 4-krat tedensko delam po 13ur (sedece delo, nic gibanja) in imam ostale 3 dni prosto, sem se odlocila, da ob delovnikih uvedem zjutraj pred sluzbo 20minutni HIIT, ob prostih dnevnih pa treninge z utezmi. Do morja imam se natanko 90dni, zato me zanima, kaksen napredek lahko dosezem v tem casu in ali me bo morda letos kaj manj sram na plazi :)
Da ne bom prevec dolgovezila ze v prvi objavi, bi na hitro postavila se sledeca vprasanja:
1. Nekje sem prebrala, da pomanjkanje magnezija doprinasa k nabiraju mascobe na nogah (predvsem na mecih). Tisti, ki se bolj spoznate - ali so te trditve resnicne? Poleg omega 3 in vitaminov in mineralov, sem sedaj namrec uvedla se magnezij. Je smiselno poleg One a day dodatno jemati se magnezij?
2. Trenutno sem se losala vseh odvisnosti razen cokolade Lindt (z 90% kakava), okus se mi je toliko spremenil, da je to zame najboljsa cokolada vseh casov. Koliko skode si naredim, ce jo ohranim na jedilniku? (sicer je namen zreducirati vse vrste sladic na minimum)
3. Glede na to da imam vecino mascobe na nogah in riti (trebuh imam ze od nekdaj bolj ali manj raven) - je smiselna katera druga oblika vadbe? Cilj je izguba mascobe in izoblikovanje telesa.
Danes je sicer ze 6.dan mojega plana, tako da jedilnike objavim kasneje. Prosim za kratko pomoc pri zgornjih dilemah :)