Moj jedilnik-začetnik
Sem nov na forumu in to je tudi moj prvi prispevek. Pred enim letom sem začel hoditi v fitnes po želji, da shujšam in v prvi meri se spet začnem ukvarjati z rekreacijo, vendar po enem letu različnih treningov in testiranj (in nepreveč spremenjeni prehrani) ni nekih bistvenih učinkov/sprememb (razen nižjega pritiska, boljši kondiciji in počutju).
Torej cca 14 dni nazaj je padla odločitev, da hočem nekaj več oz želja je narediti korak naprej in vsaj v veliki meri spremeniti prehrano in s tem izgubiti odvečno maščobo in vsaj ohraniti MM. Torej moje trenutne mere: višina 183cm, teža 117,5kg (pred začetkom višina 183cm, teža 124kg), trenutne meritve na tehtnici (pred cca 1 mesecem): MM 82kg, maščobe cca 31%, voda cca 51% - ostalega si nisem zapomnil (pred začetkom fitnesa: MM 84 kg, voda 47%, ostalega se ne spomnim oz moram preverit).
Stare prehranjevalne navade : 3 - 4 obroki dnevno (Z: kruh+med/salam, kosilo meso in pašta,krompir, večerja kruh in salam)
Torej cca 14 dni nazaj sem si sestavil spodnji približek jedilnika, kateri upam da bo dal neke rezultate:
Po novem oz teh 14 dni:
Zajtrk 6:20-6:30
2 rumenjaka, 4 beljaki, 80 g ovseni kosmiči - zmešano
Kosilo v službi 10:30-11:00
Običajno kar pač skuhajo : piščanec+krompir, pašta z bolonsko, zrezek v omaki+testenine, mineštra+klobasa (nekaj v tem smislu)
Malica ob 16:00
150 g skute z malo maščobe (pod 10%) + pest zmrznjenega sadja (jagodičevja)
Fitnes: ob 17.00-19.00
Po fitnesu 19,00
zmešano Whey + 2dl mleka (1,5%) + 2dl vode
Večerja ob 21.30
tuna v naravnem soku, ali skuša z zelenjavo (iz konzerve)
Dodatki zadnjih 14 dni:
Whey
Vitamini v kapsulah ki vsebujejo: C,E,B3,B5,B6,B1,B2,B12,folna kislina,biotin
V vikendu trenutno največkrat kuhamo kosila iz foruma. Težava je tudi v tem, da mi surova zelenjava s kisom ne gre najbolje, tako da jo največ pojem v enolončnicah, tenstane, pečene,...
Trening trenutno: 3X na teden intervalni (nek 90 dnevni program), razmišljam da bi dodal še 2X kardio
Zanima me ali je tak program OK in ali moram kaj spremeniti???
Hvala že vnaprej za komentarje, bom pa sporočal napredek.