Zdravo hujšanje
imela bi nekaj vprašanj glede moje prehrane in vadbe, saj sem se pred časom odločila za nek nov, zdrav nacin zivljenja.
Stara sem 27 let, visoka okoli 170cm, trenutno tehtam okoli 80kg ... vadba mi nikoli ni bila tuja, saj sem bila dolgo casa (vec kot 10 let) aktivna sportnica, po resnejsi poskodbi kolena pa sem morala nehati s treningi, na hrano nisem nikoli pazila, saj sem vse pokurila ... no potem pa se je zacelo ... fax, delo, hrana in pa seveda prenehanje aktivnosti so me pripeljali na vec kot +20 ... kilograme sem pred letom uspesno izgubila z locevalno dieto, katere sem se bolj uspesno pridobila ko sem prenehala z dieto ... grozno, a ne :) pred kratkim pa sem se odlocila da popolnoma spremenim prehrano in ukljucim vadbo ... za zacetek sem si zadala cilj, 5 tednov nato nadaljujem +5, +5,+5 ... do 6 mesecev ... upam ...
Moj dan izgleda nekako takole ...
zjutraj se zbudim nekje med 6.30 - 6.45, najprej se spravim za 45-60 min na orby track.
po vadbi, potrudim se da okoli 8 pojem zajtrk kateri je vecinoma sestavljen iz dveh mini sendvickov (brezglutenski polnozrnati kruhki iz spara, not pa dam namaz - avokado zgnetem kot pire in dam zlico lanenih semen zraven, potem pa se notri kar imam od zelenjave, kaksne kalcke, papriko, paradiznik...) zraven zajtrka spijem se kak metin, zeleni caj vcasih si stisnem svez sok iz 2,3 pomaranc
nato cez dve uri pojem sadno solato - narezem si 2,3 vrsti sadja - zadnje case najraje četrtino ananasa, eno manjse jabolko in en kivi ... prej ko je bila sezona sem ananas, maline, jagode ... kar pac imamo doma ...
po nekako dveh urah okoli 12 pojem oh - rizota z zelenjavo (gobe, korenje, grah, bucke, melancani ... kar mam skupaj vrzem in specem), testenine z zelenjavo, ali kak kuhan krompir v solati, ce se mi mudi pa uzamem malo konzervo koruze in fizola od valfrute in zmesam s svezo zelenjavo
nato se potrudim da do 14.00 - 15.00 opravim hiit vadbo, trenutno sem padla not v T25, pred vadbo sem zacela jemati fat burnerje, in jih bom za cas te vadbe, 18 tednov nato pa bom prenehala ...
po vadbi spijem proteine, trenutno imam od stackerja vanilijo ... dve merici z vodo ...
okoli 16.00 pa pojem nekaj od mesa, piscanec ali puran, ali losos, 2-3 kuhana jajca ... s svezo zeleno solato
nato okoli 18.00 pest oresckov, se najraje mandeljne
in pa okoli 20.00 zakljucim s kako skuto in borovnicami, navadnim jogurtom, ali kaka mini solata s feta sirom ... odvisno od lakote
to imam za med tednom ...
vikende imam cisto na off in ne telovadim... kar zadeva hrano pa, soboto se drzim kar se le da isti jedilnik, edino ne spijem proteinov in grem na kak nedovoljen obrok, tipa kebab, pica, ali pa kaj sladkega, oz kar se mi zalusta ... da me potem med tednom ne matra ...
ob nedeljah pa imam ze nekaj casa cel dan sadje, orescke, zelenjavo ... mi je ostalo se od locevalne, in mi pase da imam enkrat na teden cisto tak dan, da ne mislim na hrano kaj bom skuhala, itd ... ampak se odpravim v naravo s knjigo, kam na sprehod, se dobim z druzbo na pijaci ...
pijem pretezno samo vodo in caje, ce mi kdaj voda ne stece dam notri limono kak metin oz melisin list za okus ...
TOREJ zanima me vase mnenje glede vadbe, hrane ... je smiselno telovaditi na tesce?, saj se dosti govori o temu da je to le mit kako dobro in priporocljivo je ... in pa ali je kdo seznanjen s t25, kaksni so rezultati, itd ...
ter glede hrane, so mi ze povedali da je glede na kalorije katere moram zauziti to cisto premal kar pojem?, kaj menite vi ... bi kaj dodali, spremenili ... je to ok glede na to da zelim izgubiti kilograme ... koliko je zdrava in priporocljiva konzervirana hrana - torej koruza, fizol, tuna ...
moj cilj je trenutno izguba cca 20kg v teh 6 mesecih, nato pa nadaljevati s podobnim prehranjevanjem, mogoce kake manjse spremembe, toliko da ohranjam tezo in pa zraven tudi vadba, mogoce ne kot sedaj 5 dni na teden ampak 3 sigurno ...
vsak komentar in nasvet je dobrodosel ...
hvala, lp