Jedilnik za hujšanje + prehranski dodatki + Vadba
Sem nov na tem forumu in upal da sem temo odprl v pravi forumski sekciji.
Velik sem 171cm in težak 85kg.
No situacija je sledeča. Dve leti nazaj sem doživel prometno nesrečo in zlomil obe nogi (5kratni zlom, je bilo kar hudo.) in se mi do sedaj še niso zacelile, še slabše sedaj po skoraj dveh letih se mi je noga zlomila še enkrat in sem 2 tedna nazaj prestal še eno operacijo tako da sem spet na berglah nazaj. V letu pa pol, ki sem jih preživel skoraj samo na postelji kajti nisem se mogu glih neki gibat ker sem šele pred tremi meseci se bergl rešu in sem se zredil na 101kg. Ko sem se rešil bergl sem šel na ločevalno dieto in jo sedaj tudi končal in sem prišel na 85kg (toliko kilogramov sem imel nekje tudi pred nesrečo). Sedaj pa imam problem ker imam spet omejeno gibanje in recimo kakšen tek odpade in take stvari tako da sem prišel do spoznanja da po 22. letih je končno čas da nardim neki zase, stopim v fitnes in zgubim te odvečne kilograme.
Sedaj pa imam problem in bi rabil vašo pomoč, ker sem totalni začetnik glede fitnesa, prehranskih dodatkov in zdrave prehrane.
-Rabil bi malo nasvetov na katerih napravah in kako naj delam v fitnesu. Nekako bi se v začetku rad fokusiral bolj na noge, ker sem zaradi 4rih operacij zgubil veliko mišic v nogah in bi jih rad utrdil da se mi čimprej popravijo. Vem da naj bi zelo pomagalo sobno kolo ( vsaj tako so zdravniki rekli ) glede drugih stvari pa nimam pojma. Vzemite pa v zakup da pač nekih ektremnih stvari ne morem počet ker sm še na berglah. Pa osredotočil bi se tudi nekako na PRSA kajti kokr spremljam mi gre vsepovsod lepo maščoba dol edino prsa so ostala čisto ista kot takrat ko sem imel 101kg in se ne počutim dobro tako da bi se jih rad znebil. Naj pa povem da moj namen ( vsaj sedaj na začetku ) ni da bi se nekaj preveč nabildal ampak bi prvo rad izgubil te odvečne kilograme in s fitnesom si ustvaril neko figuro...no v prvi vrsti pa še nabral mišično maso na nogah da se končno rešim že te bolniške potem pa bom videl kako naprej.
-Katere prehranske dodatke mi priporočate za hujšanje v kombinaciji s fitnesom ( po kakšnih spletnih straneh s proteini sem videl pakete za hujšanje in bi pač tudi sam nekaj učinkovitega probal )
-In rabil bi še jedilnik ki bo šel zraven, ki bo šel zraven prehranskih dodatkov ( zelo vesel bi bil če bi mi lahko zraven tistih prehranskih dodatkov katere mi boste priporočali napisali tudi kdaj naj bi jih uzel in po koliko ) pa če bi se dalo da jedilnik nebi bil preveč zapleten, ker trenutno sam ne morem kuhat moja punca pa tudi ni neki briljantna v kuhinji :)
Aha naj vam povem še, da se moj dan začne okoli 9-10 zjutraj v fitnes bi pa hodil okoli 16. ure oz. okoli 19. ure ( hodil bom s parimi kolegi in hodijo pač glede na to kdaj imajo čas )
Zahvaljujem se vam že v naprej za vse nasvete