Kako skuhati "poached eggs"
"Potrebno je zavreti vodo, v katero se običajno doda malo kisa. Voda mora prav na rahlo vreti, nato pa jajca lepo počasi vlijete v vrelo vodo. Najbolje je, da jih najprej zlomite v kozarec in potem previdno in počasi vlijete v vodo. Kuhajte kakšno minuto ali dve in jih poberite iz vode. Če imate modelčke jih razbijete vanje in nato potopite v vodo. Dobili boste nekakšna mehko kuhana jajca brez lupine, kar je dejansko najbolj zdrava priprava, saj ohrani rumenjak tekoč in s tem ne oksidira holesterola v njem."
Na to idejo sem se spomnil ko sem nekje prebral Gromovo izjavo, da jajce na ta način priprave ohrani največ hranilnih snovi. Hkrati sem se pa vedno spraševal kako dejansko izgleda priprava, zato sem izbrskal video, katerega prilagam, če slučajno še koga zanima.
http://www.youtube.com/watch?v=3eSFJeXrCzU
