Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

 
Crush Bar FORUM Metapure 2 kg 30e - forum
 
Danes je Pe dec 13, 2019 06:48

kokosovo olje

Moderatorji: UrosS, Metka, Stasa, Grom

<< x

Vitu Ghazi

Mlečnozobec

Vnosov: 262

Pridružen: Sr apr 11, 2007 20:38

Kraj: mb

Odgovor Če jan 10, 2008 17:17

KJE v avstriji pa?
<< x

Golden eye

Pleničar

Vnosov: 98

Pridružen: Pe avg 01, 2003 10:11

Kraj: Loška dolina

Odgovor So jan 12, 2008 15:30

mene pa neki zanima iz te tabele:#ed_op#br#ed_cl#http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point#ed_op#br#ed_cl##ed_op#br#ed_cl#kako ima lahko smoke point kokosovo olje enako kot sončnično olje - 232° ??#ed_op#br#ed_cl#a ni blo rečen da je kokosovo olje bolj "trpežno" ??#ed_op#br#ed_cl#
<< x

fast

Uporabniški avatar

Mlečnozobec

Vnosov: 445

Pridružen: So nov 03, 2007 13:01

Kraj: Ljubljana

Odgovor So jan 12, 2008 15:56

#ed_op#DIV#ed_cl#Sej fora ni v "Smoke point" ampak v prehodu v trans maščobne kisline pri segrevanju nenasičenih maščobnih kislin, kokosovo olje/maslo je pa iz nasičenih dolgoverižnih maščobnih kislin in ne prehaja v trans maščobne kisline.#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#Zato bi se recimo lahko reklo, da so nenasičene maščobe &gt;&gt;strupene&lt;&lt; že ko se segrejejo#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#nad 80° ,odvisno od vrste olja, ene prej druge kasneje.#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#Zato je potrebno gledat na trpežnost iz tega vidika kdaj preide v trans maščobno kislno,#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#recimo olivno je eno izmed najobčutljivejših, sezamovo pa prenese precej višje temperature.#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#Ko se pa pokadi so pa prisotni že drugi procesi.#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#BR#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl#
<< x

lojzenov

Senior Member

Vnosov: 768

Pridružen: Ne apr 01, 2007 13:49

Odgovor So jan 12, 2008 17:02

Olivno olje ne tvori trans maščob, tvori pa neke druge škodljive snovi..
<< x

Wojtyla

Uporabniški avatar

Senior Member

Vnosov: 695

Pridružen: Ne avg 05, 2007 21:35

Kraj: MB

Odgovor So jan 12, 2008 18:07

Vitu Ghazi je napisal/-a:KJE v avstriji pa?
#ed_op#br#ed_cl##ed_op#br#ed_cl#V avstriji tud ni poceni majo ga tu pa tam v metroju v grazu pa še v centru je ena bio trgovina samo tud stane 250ml od 10 do 15€ ...... čaki še malo bom jaz uvozil za začetek 100litrov pa ga dobiš pol litra za 15€ #ed_op#img src="richedit/smileys/Teasing/12.gif"#ed_cl#
<< x

Vitu Ghazi

Mlečnozobec

Vnosov: 262

Pridružen: Sr apr 11, 2007 20:38

Kraj: mb

Odgovor So jan 12, 2008 19:20

Ti to resno, ali se zezaš? :D#ed_op#br#ed_cl##ed_op#br#ed_cl#Upam da resno misliš, da mi ne bo treba gor lazit.#ed_op#br#ed_cl##ed_op#br#ed_cl#Drugače pa lešnikovo olje paše gor na brokoli.#ed_op#br#ed_cl#
<< x

fast

Uporabniški avatar

Mlečnozobec

Vnosov: 445

Pridružen: So nov 03, 2007 13:01

Kraj: Ljubljana

Odgovor So jan 12, 2008 20:03

lojzenov je napisal/-a:Olivno olje ne tvori trans maščob, tvori pa neke druge škodljive snovi..
#ed_op#DIV#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#Ne vem na kaj ti ciljaš, povej, jaz pa vem in sem 100% da vse nenasičene maščobne kisline,#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#to je omega 3,6,9&nbsp;,&nbsp;pri segrevanji tvorijo trans maščobne kisline, ki so zdravju zelo škodljive, in to tako, da se celo lahko označijo&nbsp;za strupene.#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#Če po domače povem je za termično obdelavo neprimerno bolj ustrezno uporabiti nasičene maščobe, rastlinskega izvora, ker ne vsebujejo holestrola, se pa porabijo kot energija, to pa&nbsp;je kokosovo maslo, seveda če brez maščobe ne gre.#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#Omega3, 6 in 9 to je olivno,lešnikovo, makadamijevo, bučno,laneno,konopljino... olje se konzumira samo hladno ali na termično že obdelanih živilih.#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl#
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63909

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor So jan 12, 2008 20:15

#ed_op#DIV#ed_cl#če je nekdo zdrav&nbsp;aktiven osebek in je&nbsp;na masi ali dieti in želi pravi napredek se normalnega vnosa holesterol ne sme izogibati.&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl#
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

Golden eye

Pleničar

Vnosov: 98

Pridružen: Pe avg 01, 2003 10:11

Kraj: Loška dolina

Odgovor So jan 12, 2008 21:17

jp holesterol rabmo v telesu! sam problem je k ga je dandanes kaj hiter preveč, zato k mamo razvajene prehranske navade...
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63909

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor So jan 12, 2008 22:50

#ed_op#DIV#ed_cl#mišljeno je bilo za tiste ki gledajo kateri vir maščobe vnašajo in ne splošno populacijo.#ed_op#/DIV#ed_cl#
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
Prejšnja

Vrni se na Splošno o prehrani

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


 
Crush Bar FORUM Komplet knjig Bemumast
 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
.