Kaj pa predelane mesnine, kot so čevapčiči, klobase, hrenovk
Kaj pa predelane mesnine, kot so čevapčiči, klobase, hrenovke: da ali ne?
Predelane mesnine jemo v minimalnih količinah, ker zaradi dodatkov niso zdrave, ker imajo veliko maščobnih kislin omega-6 in ker jim pogosto dodajajo škrob, sojo. Najslabše so komercialne hrenovke, salame itd. Če občasno pojemo kako klobaso, še posebno, če je domača, ni problem. Naj pa ne bodo predelane mesnine osnova jedilnika. Pri tem je podobno kot pri zelenjavi: količine! Par rezinic kake dobre klobase kot podlaga za jajce je eno, drugo pa, da celo zgrizeš v enem obroku.
https://www.lchflove.si/2018/11/26/pred ... zDxa38tkas

Predelane mesnine jemo v minimalnih količinah, ker zaradi dodatkov niso zdrave, ker imajo veliko maščobnih kislin omega-6 in ker jim pogosto dodajajo škrob, sojo. Najslabše so komercialne hrenovke, salame itd. Če občasno pojemo kako klobaso, še posebno, če je domača, ni problem. Naj pa ne bodo predelane mesnine osnova jedilnika. Pri tem je podobno kot pri zelenjavi: količine! Par rezinic kake dobre klobase kot podlaga za jajce je eno, drugo pa, da celo zgrizeš v enem obroku.
https://www.lchflove.si/2018/11/26/pred ... zDxa38tkas

Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com