Stran 1 od 1

Kaj pa predelane mesnine, kot so čevapčiči, klobase, hrenovk

OdgovorObjavljeno: To nov 27, 2018 12:32
Napisal/-a Grom
Kaj pa predelane mesnine, kot so čevapčiči, klobase, hrenovke: da ali ne?

Predelane mesnine jemo v minimalnih količinah, ker zaradi dodatkov niso zdrave, ker imajo veliko maščobnih kislin omega-6 in ker jim pogosto dodajajo škrob, sojo. Najslabše so komercialne hrenovke, salame itd. Če občasno pojemo kako klobaso, še posebno, če je domača, ni problem. Naj pa ne bodo predelane mesnine osnova jedilnika. Pri tem je podobno kot pri zelenjavi: količine! Par rezinic kake dobre klobase kot podlaga za jajce je eno, drugo pa, da celo zgrizeš v enem obroku.


https://www.lchflove.si/2018/11/26/pred ... zDxa38tkas

Slika

Re: Kaj pa predelane mesnine, kot so čevapčiči, klobase, hre

OdgovorObjavljeno: To nov 27, 2018 14:30
Napisal/-a miki80
Res je, da tako piše, a vseeno ne preveč straših ljudi.

Obstaja veliko klobas, tudi v trgovini ali na tržnicah, ki so čisto OK, samo goveje meso in sol, recimo. Tudi pri hrenovke se dobijo takšne, le poiskati je potrebno.