Stran 1 od 1

Vikend zate - moja predavanja

OdgovorObjavljeno: So jun 17, 2017 18:21
Napisal/-a Grom
Jeseni imam v planu kar nekaj LCHF predavanj. Poleg našega 3.LCHF vikenda v Rogaški, ki bo 17 in 18.11.2017:

viewtopic.php?f=291&t=49750

bom kot gost predavatelj tudi na dveh sedaj že tradicionalnih Vikendih zate, ki jih organizira Alenka Košir v Zadru. Predavanje z naslovom ABC prehrane LCHF, bom imel obe nedelji, ko bosta vikenda potekala. Torej 8 in 15.10.2017.

http://www.alenkakosir.si/vikend-zate/vikend-zate-2017/

Slika

Re: Vikend zate - moja predavanja

OdgovorObjavljeno: So jun 17, 2017 18:26
Napisal/-a Grom
Gašper Grom je diplomirani dietetik in priznan prehranski svetovalec z več kot 20-letnimi izkušnjami. Redno se izobražuje in sledi strokovnim znanstvenim izsledkom. V zadnjih letih večino svoje strokovne pozornosti namenja prehrani po načelih ketogene oziroma diete LCHF (low carb, high fat), saj gre za način prehranjevanja, kjer ni v ospredju samo oblikovanje telesa, temveč predvsem zdravje, dobro počutje in dolgoživost. Redno se udeležuje strokovnih konferenc o tovrstni prehrani (Metabolic Therapeutics, Tampa, ZDA; Low Carb Vail, Vail, ZDA; Low Carb USA, San Diego, ZDA …).

Pri sestavi prehranskih načrtov je osredotočen na posameznika, njegove psihofizične značilnosti in cilje, ki jih ta želi doseči. Svetoval je že več kot tisoč posameznikom. Je soavtor prve iz serije knjig Bemumast in tudi prve slovenske knjige o prehrani LCHF: Bemumast! Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja.


V zanimivem predavanju »ABC prehrane LCHF«, bo Gašper predstavil osnove prehranjevanja LCHF (low carb high fat). Izvedeli boste, zakaj še dandanes mislimo, da so maščobe v prehrani škodljive in do česa nas je tako mišljenje pripeljalo. Pojasnil bo tudi, kaj sploh je prehrana LCHF, razbil nekatere mite o tej prehrani in opozoril na napake, ki jih pogosto opazi pri delu s strankami. Razkril bo odgovor na vprašanje, ali je ketogena dieta in prehranjevanje LCHF eno in isto ali ne, predstavil vse možne prednosti, ki jih odločitev za prehrano LCHF lahko prinese posameznikom.