Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

 
Crush Bar FORUM Maxx Burner
 
Danes je Sr okt 16, 2019 03:07

Marinade za piščančja prsa

Moderatorji: UrosS, Metka, Stasa, Grom

<< x

lojzenov

Senior Member

Vnosov: 768

Pridružen: Ne apr 01, 2007 13:49

Odgovor Ne dec 09, 2007 15:31

Marinade za piščančja prsa

Našel sem neko marinado, sem jo parkrat uporabil in je kaj vredu, samo malo sem se že naveličal, če ima kdo še kakšne druge ideje za marinade, naj napiše sem :)

Evo recept, ki sem ga našel
Paradižnikova mezga, temna sojina omaka, sol, poper, gorčica, curry, česen v prahu ter paprika v prahu, zmešaš in daš v hladilnik za par ur.
<< x

fast

Uporabniški avatar

Mlečnozobec

Vnosov: 445

Pridružen: So nov 03, 2007 13:01

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne dec 09, 2007 16:37

#ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#B#ed_cl#Lojzenov, da me ne boš narobe razumel, ampak v tvojem piščancu oziroma marinadi so zmešane skoraj vse začimbe primerne za piščanca/purana in se ne čudim da si se naveličal.Verjetno se okusi tud tepejeo med seboj.#ed_op#/B#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#Priporočam ti da začimbe začneš uporabljati ločeno, enkrat s sojino omako, drugič s paradižnikovo mezgo , tretjič s papriko, četrtič z gorčico,... ti bo manj enolično.#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl##ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl##ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#Moj recept:#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#Piščančja prsa prerežeš na pol, ampk ne do konca da narediš sendvič, posoliš, namažeš z gorčico&nbsp;, dodaš 2-3 rezini limone v prerezani del in ga zapreš.#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#Najbolje je peči zavito v alu folijo v pečici ali počasi dušiti na teflonski ponvi.#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#Prsa&nbsp;&nbsp;so osvežujoče slano kiselkastega okusa primerna tudi za uživnje ohlajeno.#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl##ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#Priloga:#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#Dušeno sladko zelje.#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#V dovolj veliki teflonski ponvi poleg mesa dodate na 1cm rezance zrezano sveže zelje, začinite s ščepcem kumine , solite po okusu in ko je pečeno meso je tudi dušeno&nbsp;zelje gotovo.#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#Namesto zelja je zelo uporabna tudi špinača,blitva, ohrovt ampak brez kumine.#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl##ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl##ed_op#SPAN class=name#ed_cl##ed_op#STRONG#ed_cl#Takšna priloga je nasitna, nizko kalorična.#ed_op#/STRONG#ed_cl##ed_op#/SPAN#ed_cl##ed_op#/DIV#ed_cl#
<< x

lojzenov

Senior Member

Vnosov: 768

Pridružen: Ne apr 01, 2007 13:49

Odgovor Ne dec 09, 2007 21:30

Ta recept sem nekje našel, bom poskusil še malo drugače kombinirati.
Tvoj prvi recept, koliko časa naj pečem in na koliko stopinj?
<< x

fast

Uporabniški avatar

Mlečnozobec

Vnosov: 445

Pridružen: So nov 03, 2007 13:01

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne dec 09, 2007 23:04

#ed_op#DIV#ed_cl#Odvisno od debeline mesa v pečici 180-200° 10-15 min.#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#Na ponvi&nbsp; podobno 10-15 min, piščanec/puran je hitro gotov, samo pazi da se res prepeče, ker je salmonela pogosto v tem mesu in temperatura nad 70° jo umiči (središčna temperatura&nbsp;mesa mora preseči 70° ali več).#ed_op#/DIV#ed_cl##ed_op#DIV#ed_cl#&nbsp;#ed_op#/DIV#ed_cl#

Vrni se na Splošno o prehrani

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov


 
Crush Bar FORUM Yamamoto -30% FORUM
 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
.