Odgovor Po mar 12, 2018 18:38

Strmenje k popolni simetriji in estetiki

Rad imam bodybuilding. Seveda tudi tekmovalnega. Vendar ne takega, kot ga povečini vidimo danes. Old school bodybuilding z ravno prav mišične mase za telesno konstrukcijo, strmenjem k popolni simetriji in estetiki. Arnold je rekel, da je potrebno biti kot kipar. Ne le nametavati gmoto temveč vse mišice razvijati sorazmerno (čeprav v originalu ta izjava v filmu Pumping iron sploh ni njegova, temveč od pisca knjge z istoimenskim naslovom).
Seveda pa v praksi to ni tako lahko. N
ekatere naše mišice imajo boljšo genetiko, druge slabšo. Potrebno je spremljati telo in trening usmerjati v pravo smer. Pomembno pa je, da to tudi vidimo. Zato je seveda pogoj nizka raven telesne maščobe.

Pogosto je mišica, ki zaostaja le trenirana napačno. Povezava možgani-mišica in iskanje pravih vaj lahko naredi svoje. Recimo veliko posameznikov nima slabe genetike v prsnih mišicah, pa jim le te vseno zaostajao. Verjetno dvigajo prevelike teže, dvigajo le od točke A do B, imajo premočna ramena ali tricepse. Razlogov je lahko več. Če Ronnie Coleman premetava na tone in meče uteži po tleh še ne pomeni, da je to dober trening za prsa. Meni prsa rastejo, če tudi jih ne treniram.
Torej pogosto je sprememba treninga v pravi smeri dovolj. Določene osebe pa imajo večji problem. Slaba mišica ni problem slabega treninga ampak slabe genetike v tej mišici. Ti bodo rabili več dela in več časa, da popravijo simetrijo. Mogoče jim kljub trudu ne uspe nikoli. Vendar se lahko k temu vsaj približajo. Tu pridejo prav različne tehnike forsiranja, pogostejši treningi itd.
Skratka ne naredit napake, kot smo jo v mladosti mi. Potrebno je k simetriji strmeti že od samega začetka. Če imamo samo velike roke to v tekmovalnem fitnesu in bb ne pomeni nič. Pa po moje tudi ni estetsko (vsak pa ima svoj okus). Je pa verjetno dobro za fasciniranje ljudi preko majice. Če si tega seveda kdo želi.
All out!

Slika
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com