Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

 
FB skupina FB skupina 2
 
Danes je Sr jul 08, 2020 22:49

Ketonska dieta da ali ne

<< x

Lily

Uporabniški avatar

Pleničar

Vnosov: 4

Pridružen: Če feb 04, 2016 11:38

Odgovor Če feb 04, 2016 19:04

Ketonska dieta da ali ne

Pozdravljeni vsi, ki pridno skrbite za svoje zdravje!

Sem čisto nova na forumu. Pred osmimi leti sem zbolela za globoko depesijo in intenzivno panično motnjo. Posledica bolezni je bila tudi neješčnost in s tem seveda drastična izguba teže. Pristala sem na antidepresivih, ki so moje motnje pozdravili, hkrati pa mi tudi normalizirali oz. povečali apetit. Tega sem bila takrat seveda zelo vesela, saj sem morala priti na vsaj približno normalno težo. Tehtala sem se vsak dan in bila vesela vsakega pridobljenega dekagrama. Imela sem bolesten strah pred ponovno izgubo teže... Ta strah ni prenehal niti, ko sem se začela prekomerno rediti (20 odvečnih kg). S strahom pred izgubo teže sem opravila šele sedaj, po nekaj letih. In ker ga ni več sem se lotila raziskovanj vseh vrst diet. Odločila sem se za ketonsko, ker pri njej ni stradanja in ni meni tako neljubega občutka lakote. Na vašem portalu sem izvedela vse o tej dieti in se je lotila z največjim veseljem.

Danes je tretji dan diete. Vem, da ima telo v tem času nekakšne odtegnitvene sindrome zaradi opustitve ogljikovih hidratov. Ta odtegnitveni sindrom sem danes občutila tudi na svoji koži. Rahlo tresenje rok in nog, čisto rahla omotičnost (ne vem, če bi ji sploh lahko tako rekla), šibkost in zaspanost. Poleg tega se je pojavil tudi rahel glavobol (takšen, ki niti pod razno ne zasluži protibolečinske tablete ampak ti da le vedeti, da imaš glavo). O teh simptomih sem našla le zelo malo objav in me zanima ali je to običajno. To bi rada izvedela, ker imamo vse ženske v naši rodbini, vključno z menoj, nizek pritisk: 60-70/90-100 in se bojim, da je to posledica kombinacije nizkega pritiska in ketonske diete. Naj povem še to, da sem po enournih simptomih spila pol litra vode v katero sem zmešala pol čajne žličke soli in stanje se je že kmalu izboljšalo za več kot polovico. Prosim, povejte mi ali lahko kljub tem simptomom in nizkemu pritisku nadaljujem z dieto in koliko časa približno ti simptomi trajajo. Hvaležna bom za prav vsak odgovor.

Lep dan. Lily.
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63980

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Če feb 04, 2016 22:29

Re: Ketonska dieta da ali ne

soliti moraš kar dosti več. lahko tudi kako mešanico elektrolitev.

ketonska zna zelo pomagati pri depresiji. res pazi da poješ dovolj maščov in prave maščobe.
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

Lily

Uporabniški avatar

Pleničar

Vnosov: 4

Pridružen: Če feb 04, 2016 11:38

Odgovor Pe feb 05, 2016 10:54

Re: Ketonska dieta da ali ne

Hvala iz srca za vaš odgovor Slika
<< x

Lily

Uporabniški avatar

Pleničar

Vnosov: 4

Pridružen: Če feb 04, 2016 11:38

Odgovor So maj 21, 2016 11:41

Re: Ketonska dieta da ali ne

Pozdravljeni, Gašper! Oglašam se po skoraj štirih mesecih ketonske diete. Naj najprej povem, da sem se držala Atkinsove diete, ki je prav tako ketonska saj v prvi fazi dovoljuje do 20 g OH na dan. Hudo je bilo le prvi teden, ko moje telo nikakor ni hotelo dojeti, da OH-jev ni več. Nekaj vrtoglavic, tresavica, žeja, čuden okus v ustih, da o vonju urina sploh ne govorim. Po 14-ih dnevih diete so tudi te težave izvenele. 1. faze diete sem se strogo držala mesec in pol. Potem pa sem namesto povišanja OH-jev uvedla "polnjenje" na vsakih 14 dni. In danes sem tu: vesela in ponosna, ker sem uspela z 81-ih kilogramov priromati do tako zaželjenih 65! Po pravilih bi sedaj morala vsak teden poviševati vnos OH-jev za 10 gramov, dokler ne bi dosegla takšne količine, pri kateri se ne bi niti redila, niti hujšala. Imam pa eno težavo: z lahkoto funkcioniram samo z minimalno ali pa z maksimalno količino OH-jev na dan. Vmesne poti so zame čisto pretežke. Zato vas sprašujem: ali bi se dalo mojo težo ohranjati tudi s prilagajanjem pogostosti "polnjenj"? Npr. šest dni bi se prehranjevala po 1. fazi Atkinsa, sedmi dan pa bi imela polnjenje? Če bi še vedno hujšala, bi imela polnjenje bolj pogosto, če bi se začela rediti pa bolj redko? Bi to funkcioniralo pri vzdrževanju teže? Bi bilo to za zdravje škodljivo?

Že vnaprej hvala za odgovor in lep dan vam želim.

Lily.
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63980

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Ne maj 22, 2016 17:42

Re: Ketonska dieta da ali ne

ne razumem zakaj bi potem sploh polnila i dodajala oh?
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com

Vrni se na Prehrana in izguba telesne maščobe

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


 
FB skupina FB skupina 2
 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
.