Stran 1 od 1

Cheat day, koliko zares škodi

OdgovorObjavljeno: Ne jul 26, 2015 21:26
Napisal/-a bodibilder
Mene pa zanima vaše mnenje oz. znanje glede cheat dnevov.
Če si recimo na dieti za izgubo telesne maščobe, pa recimo držiš dieto 2 tedna, nato pa imaš na vsaka 2 tedna 1 cheat dan, in takrat poješ kar ti srce poželi..
Koliko škode boš naredil?
Je mogoče kakšna boljša alternativa kot to pri kateri narediš manj škode?

Re: Cheat day, koliko zares škodi

OdgovorObjavljeno: Po jul 27, 2015 05:51
Napisal/-a Grom
boljša alternativa je da ga nimaš..
bolje je tudi da poješ več kvalitetne hrane

Re: Cheat day, koliko zares škodi

OdgovorObjavljeno: Po jul 27, 2015 06:18
Napisal/-a GMITJA
Kot ti je napisal Gašper....raje "napolni" s kvalitetno hrano. Če pa že moraš OFF-a, potem se raje osredotoči na en sam OFF obrok, kot cel dan OFF.

Re: Cheat day, koliko zares škodi

OdgovorObjavljeno: Po jul 27, 2015 09:09
Napisal/-a bodibilder
Bolje je res kvalitetna hrana, ampak gre se za to da včasih se ti zalušta kakšna piza ali kaj podobnega, ali hamburger. Ampak ja, očitno je tako kot sem si mislil, en dan take drek hrane verjetno res fajn vpliva na to kaj si do takrat dosegel, saj lahko komot dosežeš 4000-5000 kalorij tisti dan, pa četudi je na 2 tedna sklepam da fajn vpliva in te vrže precej nazaj, je tako? Torej bolje bi bilo mogoče 1x na teden kak cheat obrok, kot pa 1x na 2 tedna celi dan dobesedno žretje do onemoglosti, imam prav?

Re: Cheat day, koliko zares škodi

OdgovorObjavljeno: Po jul 27, 2015 09:54
Napisal/-a GMITJA
Absolutno. En obrok več kot dovolj. Napolniš mišice z nekaj glikogena , malo pospešiš metabolizem in okrepiš psiho :)

Re: Cheat day, koliko zares škodi

OdgovorObjavljeno: Po jul 27, 2015 14:33
Napisal/-a Balky
Odvisno koliko se naješ :) Če ješ napr. vsak da 400kcal deficita potem pa 1x v 10 dneh nabasaš s 4000kcal presežka si spet na nuli. Slišal sem pa da baje med definicijo en sam dan najedanja naj nebi imel posledice v kopičenju maščobe, saj naj bi šlo večinoma v polnjenje glikogena in poživljanje metabolizma (refeed dnevi med hujšanjem) posebej če je presežek večinoma v obliki OH.

Tudi glede junk hrane; če ješ 90% dnevov clean, ti en dan Mcdonaldsa nebo škodoval, razen če ti zopet sproži psihološko željo po slabi hrani, zaradi česa se potem nebš držal diete.

Re: Cheat day, koliko zares škodi

OdgovorObjavljeno: Po jul 27, 2015 14:42
Napisal/-a Grom
po moje ko res čutiš da rabiš kar pa vsekakor ni na 1 teden predvsem ko je telsne maščobe še kar nekaj.. ko se ta znižuje pa povečat oh na nekaj dni. če veliko mišic in pogosti treningi lahko tudi na 4 dni ali manj. junka pa noben ne potrebuje. bolje brez pa zgubiš željo. n potem občasno nekaj malega da vidiš da je to dre.