Najprej bi se najlepše zahvalil za odgovor. Cilj je poleg začetne izgube maščobe predvsem sprememba načina prehranjevanja, kateri je vzdržen na dolgi rok in se približati evforičnemu stanju, kot ga opisuješ.
B sem vzel nekje 1,7 g/kg TT. Glede na priporočila od 1,3 do 2,2 g/kg TT (različni viri) sem vzel neko srednjo vrednost. Bom spustil B in povečal maščobe, tako da bom prišel do razmerja 30 % B, 70 % M (sedaj sem na 40:60) in ne presegel 2300 kcal.
Kar se tiče izbora maščob, sklepam da imam pravilen (zdrav) izbor ali se motim? Kokosova maščoba, macadamia oreščki, naravno arašidovo maslo in olivno olje.
Kislo smetano bom izločil (je ne zasledim med jedilniki, objavljenimi na forumu), prav tako občasno dodam k jajcem polnomastni sir - vendar glede na tukaj prebrano, ga ne priporočate na dnevnem meniju.
Kar se tiče vira beljakovin.. 2 obroka s celimi jajci in dodanim kokosovim maslom sta verjetno OK (če se ne motim, sem podobno zasledil tudi v enem izmed obrokov v tvojem jedilniku), whey + oreščki, sploh makadamije, je tudi velikokrat omenjen obrok, ta da sklepam, da je verjetno problem v piščancu in ga bi bilo bolje zamenjati za kakšen drug vir beljakovin?
Ali so kot manjkajoča mikrohranila mišljena kot neustrezen izbor hrane, ali bi jih lahko pokril s kakšnimi dodatki? Bi bilo smotrno dodati k dieti BCAA, glutamine in /ali l-karnitine, in če, katerega?
Spodaj sem spremenil jedilnik, v vsakem obroku je razmerje med B in M 30:70, prosil bi za komentar, kateri obrok je potrebno spremeniti. Še enkrat najlepša hvala za nasvete.