To avg 09, 2016 12:25 Napisal/-a onina
Lahko si utrujena zaradi izčrpanosti. Moja zgodba je namreč taka, ko je bilo preveč aktivnosti in ni bilo prave regeneracije (niti pri prehrani, niti počitku). Sledil je padec imunskega sistema (zmanjšano delovanje ščitnice, prepustnost črevesja - ugotovljena možnost celiakije). V glavnem, tako po aktivnosti sem se počutila ok, potem pa huda utrujenost. Vse skupaj je vodilo samo navzdol. Iskala sem rešitve v prehrani, izločevala, vključevala razno, razno. To je trajalo 3-4 leta. Ne vem točno, kaj je botrovalo z izboljšanju, ampak noviteta je bilo jemanje Glutamina (4 kapsule zjutraj, 4 pred spanjem).
Prehrano imam mešano, s tem, da ne jem jedi, ki vsebujejo gluten. Glavnino OH zaužijem do vključno kosila, vendar na dnevni ravni ne presegam 100 g. Pojem 5 obrokov, s tem, da ne kompliciram. Zajtrk je omleta iz jajc, ovs.kosmičev, nadev iz skute, borovnic. Malica kos zelenjave in 10 oreščkov, kosilo solata, meso, riž. Malica mlečna, npr. grški jogurt in 10 oreškov, kakšna suha marelica ali suha figa za zraven. Nato sledi trening (en dan aerobni, npr. tek, drugi dan anaerobni - uteži). Po treningu 1 dl čokoladnega mleka. Večerja: zelenjava, meso.
Od dodatkov jemljem Glutamin, zjutraj in zvečer Omega 3, zjutraj vitamine in po potrebi še magnezij.
Če ti kaj od tega prav pride, bom vesela :)