Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

 
Crush Bar FORUM One More razprodaja
 
Danes je Po nov 18, 2019 20:42

OLIVNO OLJE

Moderatorji: UrosS, Metka, Stasa, Grom

<< x

.:Blade:.

Uporabniški avatar

Pleničar

Vnosov: 33

Pridružen: Po feb 19, 2007 18:33

Odgovor Pe mar 16, 2007 14:36

Pa ne vem zakaj eni toliko komplicirate glede tega, dodaj malo olivnega ali pa bučnega olja zraven solate pri obroku, pa še zjutraj dodaš malo lanenega olja ali pa kakšne omega 3 kapsule pa je to to, ne komplicirat ker v nulo natančno itak ne moreš zadet!
<< x

meduza

Uporabniški avatar

Posting Freak

Vnosov: 1563

Pridružen: Če sep 13, 2007 08:23

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če dec 04, 2008 00:13

Ok, eno vprašanje mam in sicer, če se kaj spremeni tekstura olivca, če ga dam po kuhanju v vročo juho?
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Če dec 04, 2008 08:57

#ed_op#DIV#ed_cl#daj ga ko imaš juho že v krožniku.#ed_op#/DIV#ed_cl#
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

JKLP

Senior Member

Vnosov: 725

Pridružen: Po feb 09, 2009 13:23

Odgovor So mar 21, 2009 22:26

1. a je dobro to dajat olje v juho- ali ima kakšen učinek

2. Kaj pa uporaba bučnega olja- ali je v redu , kakšen ima učinek?

hvala
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor So mar 21, 2009 22:28

1. Lahko. vendar najbolje ko se ohladi.#ed_op#br#ed_cl#2.Zmerno. bučno ima veliko omega 6 ki jih imaš v hrani že tako preveč.#ed_op#br#ed_cl#
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

JKLP

Senior Member

Vnosov: 725

Pridružen: Po feb 09, 2009 13:23

Odgovor To mar 24, 2009 21:30

kaj ima olivno olje tako dobrega v sebi da je tako zdravo

razen nenasičene maščobe in vitamine
<< x

baller

Uporabniški avatar

ONLINE

Vnosov: 1438

Pridružen: To sep 25, 2007 20:46

Odgovor To mar 24, 2009 21:40

večinoma omega 9&nbsp;
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor To mar 24, 2009 23:42

in veliko polifenolov.
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

ZeRoberto

Uporabniški avatar

Mlečnozobec

Vnosov: 244

Pridružen: Sr jul 25, 2007 10:04

Odgovor To mar 24, 2009 23:54

Po novejših raziskavah naj olivno olje ne bi bilo toliko nestabilno in je bolj odporno na segrevanje pri višjih temperaturah. Tako, da naj pri peki na teflonu nebi prihajalo do spremembe geometrijske oblike iz cis v trans. (sicer se izgubijo druge pozitivne lasnosti, ampak to je že druga tema).
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Sr mar 25, 2009 00:10

to niso ravno nove raziskave. problem pa je da se uničijo druge snovi kot polifenoli. Predvsem po študijah ni le oleinska kislina tista ki ima v olivnem olju blagodejen vpliv na telo temveč tudi druge snovi v olju. ne vem zakaj zaboga bi kdo to olje sploh segereval če ga lahko dodaš k hrani kasneje.#ed_op#br#ed_cl#
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

ZeRoberto

Uporabniški avatar

Mlečnozobec

Vnosov: 244

Pridružen: Sr jul 25, 2007 10:04

Odgovor Sr mar 25, 2009 12:01

Tudi jaz se to sprašujem, sam pečem na kokosovem maslu. Ampak sem nekje zaslediu debato, da na o.olju ni slabo peči. Meni osebno je škoda o. olja za peko
<< x

maaatj

Mlečnozobec

Vnosov: 113

Pridružen: So dec 06, 2008 19:29

Odgovor Sr mar 25, 2009 16:02

Kakšno imate pa mnenje o tistih 'domačih' olivnih oljih, ki jih recimo dobiš na Pagu ali bilokje v Dalmaicji?#ed_op#br#ed_cl##ed_op#br#ed_cl##ed_op#br#ed_cl#Nam je sicer zadnjič nekdo prinesel 2 litra domačga olja, ki ga sam prideluje, nisem ga imel pa možnosti vprašat, kako pa kaj?#ed_op#br#ed_cl##ed_op#br#ed_cl#Torej, so taka olja nekemično obdelana, ekstra deviška?#ed_op#br#ed_cl##ed_op#br#ed_cl#
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Sr mar 25, 2009 16:16

te so ponavadi top.
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

Basterds

Uporabniški avatar

Mlečnozobec

Vnosov: 137

Pridružen: To okt 10, 2006 20:56

Odgovor Sr mar 25, 2009 19:03

ma jest sem mev 3l grškega, sm ga kr namest šnopčka tankov, sej zapeče isto fajn :smt007
<< x

skuta

Uporabniški avatar

Mlečnozobec

Vnosov: 250

Pridružen: Po jan 19, 2004 12:52

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr mar 25, 2009 19:32

Jaz kupujem oljčno olje Rocchi v tusu. Po ocenah naj bi bilo zelo OK, pa še cena je kar ugodna, manj kot 5€ za liter.#ed_op#br#ed_cl#
"Zraven zelenjave je v redu kakšne beljakovine. Če pa delaš hud trening pa tudi proteine."
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana in izguba telesne maščobe

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


 
Crush Bar FORUM Postani Fit
 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
.