Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

 
Crush Bar FORUM Postani Fit
 
Danes je Pe nov 15, 2019 11:52

Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

Moderatorji: UrosS, Metka, Stasa, Grom

<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Če okt 13, 2016 18:11

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

mislim da ima kar nekaj časa obstojnost v raztopini tako da ni tak problem
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

fizikalc

Senior Member

Vnosov: 798

Pridružen: Če okt 20, 2011 16:51

Odgovor To okt 18, 2016 09:39

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

Kakšna je razlika, med fermentiranim ribjim oljem in navadnim ribjim oljem?
Zasledil sem da naj bi bilo fermentirano ribje olje boljse, zdaj al je to marketing al ne, nevem. Zanima me tvoje mnenje o tem.
<< x

user

Mlečnozobec

Vnosov: 366

Pridružen: Ne feb 28, 2010 22:22

Odgovor Po okt 24, 2016 15:51

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

Je kava(turška, velika doza) na tešče lahko vzrok pekočega želodca ob malo "težjih" jedeh?
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Po okt 24, 2016 16:42

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

user je napisal/-a:Je kava(turška, velika doza) na tešče lahko vzrok pekočega želodca ob malo "težjih" jedeh?


lahko
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Po okt 24, 2016 16:43

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

fizikalc je napisal/-a:Kakšna je razlika, med fermentiranim ribjim oljem in navadnim ribjim oljem?
Zasledil sem da naj bi bilo fermentirano ribje olje boljse, zdaj al je to marketing al ne, nevem. Zanima me tvoje mnenje o tem.


fermentiranim cod liver oil?
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

fizikalc

Senior Member

Vnosov: 798

Pridružen: Če okt 20, 2011 16:51

Odgovor Po okt 24, 2016 20:45

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

Grom je napisal/-a:
fizikalc je napisal/-a:Kakšna je razlika, med fermentiranim ribjim oljem in navadnim ribjim oljem?
Zasledil sem da naj bi bilo fermentirano ribje olje boljse, zdaj al je to marketing al ne, nevem. Zanima me tvoje mnenje o tem.


fermentiranim cod liver oil?


Da. Ampak ne vem ali je to bolj marketing ali je res kaj na tem?
<< x

ahaf

Pleničar

Vnosov: 1

Pridružen: So avg 01, 2009 13:49

Kraj: Medvode

Odgovor Če nov 10, 2016 14:08

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

pozdravljen

Imam eno vprašanje in sicer - že dve leti sem na LOW Carb - z nekaj prekinitvami , sedaj, ko sem ponovno intenzivno začel pa se mi je začelo pojavljati da ko pojem nekaj mastnega (npr: sirovo pecivo( mascarpone +čokolada 80%, +lešniki, orehi, abc sirček, malo sukrina(stevija) ), da se mi začne vse v prsih (od trebuha navzgor) tresti , celo telo vibrira z kar veliko frekvenco(hitro - zelo čuden občutek) , to sem sedaj opazil že večkrat predvsem po malo bolj mastni hrani . ali obstaja razlaga za to?

lp.
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Če nov 10, 2016 20:00

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

kar naštevaš niso ravnomprava živila za keto..
sliši pa se kot kaka občutljivost na nekaj.. da ne gre le za oreške
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor To nov 22, 2016 10:42

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

Pozdravljeni g. Grom,

imam vprašanje glede prehrane. V fitnesu treniram redno 8 let, 5 x na teden. Ves ta čas se trudim, da imam tudi optimalno prahrano. Le-ta se je z leti mojih treningov, spoznavanju lastnega telesa in študiranju razne literature o fitnes prehrani in treningih seveda temu primerni spreminjala. V veliko pomoč, mi je bil ves čas tudi vaš forum in dodatki Maxximum. V začetni fazi sem pojedel dokaj velike količine "zdravih" OH in ogromne količine beljakovin, ter dokaj malo količino maščob.
Z leti sem postopoma ta pristop spreminjal, tako da sedaj ca. 3 leta, odkar tudi treniram izključno zjutraj pred službo (od 5.45h do 7.15), jem OH samo v času treniga, ter po treningu (šejk) + oh v prvem trdem obroku zraven mesa (riž, krompir, testenine..) najpozneje do 11h. Kasneje podnevi in med vikendom, ko ne treniram sem praktično brez oh. Le beljakovine (manj kot v prvih letih treningov) + maščobe (več kot v prvih letih treningov).
V zadnjem času pa sem v želji, da zmanjšam velike količine beljakovin (predvsem mesa) dodatno spremenil prehrano:
Sedaj imam oh samo še v času treninga in v šejku po treningu (Maltodex), ki ga spijem do 8h zjutraj. Nato sem brez oh (dnevno jih imam od 50-70g + zelenjava). Jem samo še beljakovine (ki sem jih še zmanjšal) in več maščob (jajca, avokado, oreščke, olivno,..).

Zanima me, če je moj pristop smiselen ob cilju, da se rešim še preostale maščobe in še vedno počasi pridobivam mišično maso? JE SMISELEN SEVEDA. MORAŠ PA KOLIČINO PRILAGODITI SEBI SPREMLAJTI IN SPREMINJATI PO POTREBI.

Ali bi bilo bolje pustiti oh še v prvem trdem obroku? PO MOJE JE DOVOLJ LE V NAPITKU. ČE IMAŠ DRUGAČE DOVOLJ MAŠČOB.

Zanima me še glede maščob, ki sem jih precej povečal, ali morajo biti večinoma nenasičene (jajca, avokado, oreščki, olivno, ribe,..) ali lahko tudi maslo in mastnejši deli mesa? BOLJE NASIČENE IN MONO V VEČINI.. MASLO, AVOKADO, RUMENJAK, KOKOS..

ŽIVALSKE NASILČENE SO PA ITAK CCA POL NASIČENE IN CCA POL NENASIČENE.
POMEMBNO JE PREDVSEM DA NIŽAŠ VNOS OMEGA 6. IN DA JEŠ MAŠČOBE KI PRINESEJO KVALITETNA MIKROHRANILA IN NE LE KALORIJE
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

peraz1788

Uporabniški avatar

Mlečnozobec

Vnosov: 312

Pridružen: Pe dec 04, 2009 21:42

Odgovor Če jan 26, 2017 20:02

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

So lahko močno povečane vrednosti jetrnih encimov - AST in ALT posledica vadbe? Lahko tudi prenizke telesne teže?Preveč telovadbe, stresa, pomanjkanja spanja?
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Pe jan 27, 2017 04:54

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

vadba in to zelo pogosto. vsaj 5 dni pavze če želiš realno cifro zaradi tega.
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

user

Mlečnozobec

Vnosov: 366

Pridružen: Ne feb 28, 2010 22:22

Odgovor Če maj 04, 2017 22:49

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

Obstaja kakšna povezava med citrullinom in glavobolom? Večje doze. Sklepam zaradi večjega NO.
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Pe maj 05, 2017 06:22

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

mozno. predvsem kero kratko obdobje..
lahko pa kofein če dosti zraven
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

CamPUS

Senior Member

Vnosov: 646

Pridružen: Če jun 28, 2007 22:57

Odgovor To maj 16, 2017 10:06

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

Pozdravljen Grom, eno vprasanje, ce si ze slucajno kdaj imel oziroma zasledil primer alergije na whey izolat v bistvu, da te zacne dusiti po uporabi tud majnse kolicine. Nikoli nisem imel problemov z tem zadnje case pa kot, da sem razvil nekaksno alergijo. Hvala ze v naprej za odgovor.
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor To maj 16, 2017 12:40

Re: Q&A Gašper Grom - šefe foruma, trener...

mogoce barvilo, sladilo..
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Q&A Gašper Grom dipl. dietetik

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


 
Warrior Solo Bar 35 g Komplet knjig Bemumast
 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
.