Odgovor Po dec 12, 2016 11:15

LCHF cheesecake s čokoladno-lešnikovim namazom Almitas

Zagotovo ena najbolj slastnih LCHF cheesecake tort kar sem jih naredil. Narejena s čokoladno-lešnikovim namazom Almitas :)

https://www.facebook.com/DangerMenCooki ... 74/?type=3

Sestavine za testo:
130 g mletih mandljev
40 g navadne kokosove moke
30 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
2 žlici sladila Sukrin Melis
70 g stopljenega masla

Sestavine za kremo:
250 g pasirane skute
300 ml sladke smetane
8 listov želatine
1 zajetna žlica čokoladno-lešnikovega namaza Almitas

Sestavine za glazuro:
70 g masla
2 čajni žlici kakava
2 čajni žlici sladila Sukrin Melis

Priprava:
Pekač za torto obložimo s peki papirjem.

Sestavine za testo med sabo dobro premešamo in z maso napolnimo pekač za torto. Maso dobro pritisnemo ob dno pekača in postavimo v hladilnik, da se strdi.

Za kremo stepemo sladko smetano, dodamo skuto in želatino, ki jo pripravimo po navodilih. Kremo razdelimo na dva enaka dela in drugemu primešamo še čokoladno-lešnikov namaz Almitas.

Pekač za torto s pripravljenim testom vzamemo iz hladilnika, najprej napolnimo s svetlo kremo in nato še s temno kremo.

Na koncu prelijemo z glazuro, ki smo jo pripravili tako, da smo na srednjem ognju raztopili maslo in mu primešali kakav in sladilo Sukrin Melis.

Cheesecake postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, najbolje čez noč.

Dober tek :)

Slika