Odgovor Sr nov 23, 2016 15:22

Kavni biskvit s čokoladno omako

Ko ne gre vse po načrtu, ponavadi izpadejo najboljši recepti. Tole je zagotovo ena boljših sladic izpod mojih rok :)
https://www.facebook.com/DangerMenCooki ... 19/?type=3

Kavni biskvit s čokoladno omako

Sestavine za biskvit:
200 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
2 žlici nesladkanega kakava
2 žlici razmaščene kokosove moke Sukrin
2 žlici instant kave
2 čajni žlički sode bikarbone
60 g masla
2 žlici sladila Sukrin Melis
4 jajca
1 skodica ohlajene kave

Sestavine za sladki preliv:
2 žlici Sukrin Melis raztopljeni v cca 100 ml vode

Sestavine za čokoladni preliv:
120 ml mleka
120 ml sladke smetane
1 žlica sladila Sukrin Melis
2 rumenjaka
2 žlici nesladkanega kakava
120 g mlečne čokolade Sukrin
30 g masla

Sestavine za dekoracijo:
Stepena sladka smetana

Priprava:
Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Pekač namastimo s stopljenim maslom.

V prvi posodi med sabo premešamo mandljevo moko, kakav, kokosovo moko, instant kavo in sodo bikarbono.

V drugi posodi penasto umešamo maslo in sladilo Sukrin Melis. Dodamo jajca in premešamo.

Polovico suhe mešanice dodamo mokrim sestavinam in premešamo. Dodamo še hladno kavo, preostanek suhe mešanice in dobro premešamo.

Maso prelijemo v pekač in pečemo 20 do 30 minut. Če je pečeno preverimo z zobotrebcem. Ko na njem ni sledi, je končano.

Pečen biskvit premažemo s sladkim prelivom iz vode in sladila Sukrin Melis. Vse skupaj pustimo v pekaču, da se čez noč ohladi.

Naslednji dan pripravimo čokoladni preliv. V kozici premešamo mleko, smetano, sladilo Sukrin Melis, rumenjake, kakav, sesekljano čokolado in maslo. Kozico postavimo na srednje močan ogenj in konstantno mešamo. Tik preden zavre odstavimo z ognja.

Čokoladni preliv pustimo vsaj 30 minut, da se ohladi. Ohlajenega prelijemo čez biskvit in vse skupaj postavimo še vsaj za 1 uro na hladno.

Biskvit narežemo na kocke in pred postrežbo okrasimo s stepeno sladko smetano.

Dober tek :)

Slika