Odgovor Po jun 27, 2016 10:52

Cheesecake z borovnicami

Sestavine za biskvit:
4 jajca
100 g masla
80 g mlečne čokolade brez sladkorja Sukrin
2 žlici sladila Sukrin Melis
4 žlice Sukrin razmaščene mandljeve moke

Sestavine za kremo:
500 g pasirane skute
500 ml sladke smetane
500 g svežih borovnic
2 žlici sladila Sukrin Melis

Priprava:
1.) Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg.
2.) V posodi na nizkem ognju stopimo maslo in nalomljeno čokolado.
3.) Odstavimo, ohladimo in primešamo rumenjakom, ki smo jih penasto umešali s sladilom Sukrin.
4.) Primešamo Sukrin razmaščeno mandljevo moko in na koncu nežno vmešamo še sneg iz beljakov.
5.) Maso prelijemo v namaščen pekač za torto in pečemo 15 do 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija. Ko je biskvit pečen ga pustimo, da se ohladi. Biskvita ne odstranimo iz tortnega modela.
6.) Za kremo najprej stepemo sladko smetano.
7.) V drugi posodi z električnim mešalnikom premešamo skuto, borovnice, sladilo Sukrin Melis in želatino, ki smo jo pripravili po navodilih.
8.) Skutini kremi nežno primešamo stepeno sladko smetano.
9.) Kremo prelijemo čez biskvit v tortnem modelu.
10.) Shranimo na hladnem za vsaj štiri ure, najbolje čez noč.
11.) Po želji dekoriramo s stepeno smetano in celimi borovnicami.
12.) Dober tek.

Slika