Odgovor Ne jun 12, 2016 08:57

Domači Cold Brew Coffee s Sukrinom

Sestavine:
2 skodelici grobo mlete kave
8 skodelic vode
Velik kozarec za vlaganje
Voda za redčenje
Led
Naravno sladilo brez kalorij Sukrin
Po želji mleko, smetana ...

Priprava:
1. Priporočam, da kavo kupite v celih zrnih in si jo sami grobo zmeljete. Tekstura naj bo taka, kot je pri drobtinah.
2. Kavo vsipljemo v kozarec za vlaganje in dodamo vodo.
3. Kozarec zapremo in postavimo za 24 ur na hladno. Če nimate hladnega prostora, jo postavite v hladilnik.
4. Po 24 urah kavo precedimo skozi fino sito ali gazo. Postopek večkrat ponovimo, dokler ne dobimo tekočine brez večjih usedlin (nekaj finih bo ostalo).
5. Kavo prelijemo v kozarec, dodamo vodo (razmerje približno 1:1), led in po želji mleko ali sladko smetano. Sladimo z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin in ponudimo.
6. Preostali kavni koncentrat shranimo v hladilniku do enega tedna.

Slika