Odgovor Če mar 10, 2016 14:35

Stracciatella torta

11813422_516122401876815_2635963950912494909_n.jpg


Uporabil sem pekač premera 18cm
Sestavine:
Podlaga:
  • ▪ 90g Sukrin mandljeve moke
  • ▪ 25g masla
  • ▪ žlica Sukrina

Nadev:
  • ▪ 450g skute
  • ▪ 150ml smetane
  • ▪ sok 1/4 limone
  • ▪ 4 žličke vanilijeve arome
  • ▪ 4 žlice ruma
  • ▪ 4 žlice zdrobljenih kakavovih zrn
  • ▪ 5 žlic Sukrina
  • ▪ ena vrečka želatine v prahu

Posip:
  • ▪ črna čokolada

Postopek:
Vse sestavine za podlago zmešamo v čvrsto maso ter jo potisnemo na dno pekača.
Pečemo v prej ogreti pečici cca. 15min na 180°C oz. toliko da malo porjavi. Medtem ko se masa ohlaja pripravimo nadev.
V skuto stresemo vse sestavine razen smetane in želatine ter dobro premešamo. Medtem pripravimo želatino po navodilih na vrečki, le da jo raztopimo v 50ml smetane. Ostalih 100ml smetane stepemo. Skuti primešamo smetano z želatino takoj ko se smetana z želatino dobro vmeša v ostali nadev dodamo še stepeno smetano na koncu pa še vlijemo v pekač in pustimo čez noč v hladilniku.
Zjutraj nastrgamo čokolado ter jo posujemo po torti in jo seveda takoj probamo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.