Odgovor Če mar 10, 2016 14:29

Kinder paradiso

11954608_528450753977313_1089478831719292726_n.jpg
11012858_529534800535575_3951931560396138627_o.jpg


Sestavine
Biskvit:
  • ▪ 5 jajc
  • ▪ 100g Sukrin kokosove moke
  • ▪ 1 majhna limona
  • ▪ 4 žlice Sukrina
  • ▪ 250ml mandljevega mleka (mislim da bi bilo 200ml boljše)
  • ▪ 1/2 pecilnega

Krema:
  • ▪ 225g skute
  • ▪ 225ml smetane
  • ▪ 2 žlice Sukrin melis


Biskvit:
Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v čvrst sneg, rumenjakom postopoma dodajamo sukrin in stepamo dokler se ne naredi pena. Zmanjšamo hitrost in postopoma dodajamo kokosovo moko in mandljevo mleko, na koncu pa še pecilni prašek, naribano limonino lupinico in sok pol limone (po želji cele). Posodo odstavimo in ročno vmešamo še sneg iz beljakov.
Testo damo v pekač s premerom 18cm in pečemo na 180°C (brez ventilacije) cca 60min (če daste 200ml mleka mislim, da bo 45min dovolj). Biskvit damo iz pečice in še toplemu odrežemo stran klobuk, da imamo raven biskvit. Raven biskvit prerežemo na pol in ga pustimo da se ohladi.
Krema:
Skuto zmešamo skupaj s sukrin melis med tem pa v drugi posodi čvrsto stepemo smetano. Ročno jo vmešamo v skuto. 3/4 namažemo na eno polovico biskvita ter prekrijemo z drugo na vrh pa namažemo še ostalo 1/4 kreme. Okrasimo po želji.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.