Odgovor Če mar 10, 2016 14:25

Rum - kokos torta

12043228_535946813227707_6472360324285861660_n.jpg


Sestavine:
Biskvit:
  • - 80g Sukrin kokosove moke
  • - 40g kakava
  • - 6 jajc
  • - 1 pecilni
  • - 100ml mandljevega mleka
  • - 100ml vode + voda za navlažitev
  • - rum
  • - 6 žlic Sukrina

Krema:
  • - 400ml smetane (še boljše 250g mascarpone, 150ml smetane)
  • - 50g nastrganega kokosa (v trgovini se prodaja kot kokosova moka)
  • - 1 žlica Sukrin melis

Dekoracija:
  • - 95% čokolada ali kokosovi koščki,...

Postopek:
Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake dobro stepemo s sukrinom, da nastane penasta zmes. V drugi posodi stepemo beljake v čvrst sneg. V tretji posodi skupaj (dobro) zmešamo kokosovo moko, kakav in pecilni prašek in počasi dodajamo rumenjakom ob stalnem dolivanju mešanice vode, mandljevega mleka in ruma. Na koncu ročno primešamo še beljake. Testo vlijemo v pekač s premerom 18cm in pečemo v prej ogreti pečici na 180°C cca 55-60min (brez ventilacije).
Ko je biskvit pečen, še toplega razrežemo na tri enake dele in pustimo da se ohladi, medtem pa pripravimo kremo.
Krema:
- 400ml smetane stepemo skupaj s 50g nastrganega kokosa in žlico sukrin melisa.
- Sam sem uporabil samo smetano, ker mi je zmanjkal mascarpone, sicer bi torto premazal z 250g mascarponeta in 50g kokosa, prekril pa bi jo z 150ml smetane.
Ko je biskvit ohlajen ga namočimo z mešanico vode ali mandljevega mleka in velikoooo ruma, malo počakamo da se vsa tekočina vpije in premažemo s kremo. Okrasimo po želji in damo za nekaj ur v hladilnik, da postane krema bolj čvrsta, testo pa dobro navlaženo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.