Odgovor Če mar 10, 2016 14:19

Šarkelj

11214068_540238972798491_7831253246112673967_n.jpg


Sestavine:
  • - 60g Sukrin kokosove moke
  • - 6 jajc
  • - žlica kokosovega olja
  • - 3 žlice Sukrina
  • - pol pecilnega
  • - 1 dcl mandljevega mleka, 1 dcl vode
  • - po želji (rum, pomarančna lupinica, limonina lupina, koščki čokolade,...)

Postopek:
Ločimo rumenjake in beljake, rumenjake stepemo skupaj s sukrinom. V drugi posodi stepemo še beljake. K rumenjakom začnemo dodajati kokosovo moko in tekočino in pazimo, da ne damo preveč moke naenkrat, ker bo masa trda. Dodamo še dodatke po želji. Ko je vse dobro premešano z metlico ročno vmešamo še stepene beljake in prelijemo v pekaž za šarkelj s premerom 18cm. Pečemo v prej ogreti pečici (brez ventilacije) na 180°C cca 30min.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.