Odgovor Če mar 10, 2016 14:17

Čoko - mascarpone torta

12138462_552247148264340_5688230478302277052_o.jpg


Recept:

Biskvit (spečemo 2x posebej) v ø18cm pekaču:
  • 1 jajce
  • 15g lanene moke
  • 15g Sukrin kokosove moke
  • 15g proteinov okus čokolada
  • 15g kakava
  • 1/4 žličke sode bikarbone
  • 0,75dcl mleka ali mandljevega mleka
  • 2 žlici Sukrina

Nadev:
  • 250g mascarpone

Čokoladni preliv:
  • 75g 90% čokolade
  • Nekaj žlic smetane
  • Čajna žlička Sukrin melis

Postopek:
Vse sestavine za biskvit vržemo v skledo in dobro premešamo, damo v pekač in spečemo v prej ogreti pečici (z ventilacijo) na 180° cca 8-10min. Ponovimo še enkrat. Na obeh biskvitih odrežemo stran klobuk.
Medtem segrejemo smetano v katero smo dali sukrin melis ter nalomimo čokolado in neprestano mešamo da se čokolada raztopi. Pustimo da se ohladi.
Ko sta oba biskvita ohlajena začnemo zlagati. Najprej prvi biskvit, ki ga namočimo z nekaj žlicami mleka. Nanj damo 1/2 mascarponeja in prelijemo s 1/2 čokolade. Položimo še drugi biskvit na katerega namažemo ostali polovici mascarponeja in čokolade.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.