Cvetačna pica brez moke in glutena
1 glava cvetače
3 do 4 jajc
2 žlici razmaščene mandljeve moke Sukrin Almond Flour
Obloga po želji
Navodila:
1.) Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.
2.) Cvetačo narežemo na manjše cvetove in jih z ročnim ribežem ali multipraktikom zmeljemo na majhna zrna.
3.) Cvetačo "skuhajte" v mikrovalovni pečici 5 do 10 minut (odvisno od moči).
4.) Pustite, da se cvetača ohladi nato pa jo preložite na bombažno krpo in iz nje iztisnite čim več tekočine.
5.) Iztisnjeno cvetačo vrnite v posodo, dodajte jajca in dve žlici razmaščene mandljeve moke Sukrin Almond Flour in premešajte.
6.) Maso razporedite po pekaču, na približno 1 cm debelo.
7.) Pekač postavite v pečico in podlogo pecite približno 20 minut, oziroma dokler robovi ne postanejo zlato rjave barve.
8.) Podlogo pice vzemite iz pečice in obložite s poljubno oblogo.
9.) Pico vrnite v pečico in pecite nadaljnjih 15 do 20 minut.
