Odgovor Ne apr 12, 2015 18:28

Rum kokos praline s Sukrinom

Sestavine:
Za čokolado:
4 kocke kokosove maščobe (Eden)
2 zvrhani žlici kakava
1 čajna žlica Sukrin Melis = zmelji v prah v kavnem mlinčku

Za polnilo:
100 g kokosove moke
2 žlici ruma (približno)
2 čajni žlici Sukrin Melis

Priprava:
1. Kokosovo moko, rum in Sukrin Melis zmelji v kavnem mlinčku.
2. Po potrebi dodaj nekaj žlic vode, da dobiš kompaktno maso.
3. Maso preloži v modelčke in postavi v zamrzovalnik, da se strdi.
4. Medtem raztopi kokosovo maslo in mu primešaj kakav in Sukrin Melis.
5. Čokolado za nekaj časa postavi v hladilnik, da postane bolj gosta. Na vsake 10 minut premešaj, da se ne strdi preveč.
6. Ko je dovolj gosta maso vzemi iz zamrzovalnika in namoči v pripravljeni čokoladi.
7. Postavi v zamrzovalnik, da se strdi.
8. Shrani v hladilniku.
9. Dober tek :)

Slika