Odgovor Če apr 02, 2015 11:27

Polpete iz piščančjih jeter

Sestavine:
Maslo
Čebula
Česen
Sol

250 g piščančjih jeter
1 čajna žlica Sukrin Kokosmel
1 čajna žlica Flohsamen
Curry
Kurkuma
Sol

Šinača
Smetana

Priprava:
1. V multipraktiku grobo zmelješ piščančja jetra, Sukrin Kokosmel in Flohsamen.
2. Začiniš s soljo, curryjem in kurkumo.
3. Maso za pustiš počivati vsaj pol ure.
4. Medtem v ponvi raztopiš maslo.
5. Na njem popražiš na rezine narezano čebulo in česen. Odstaviš.
6. Iz mesne mase oblikuješ polpete (dve do tri) in jih spečeš v predhodno ogreti ponvi.
7. Špinači primešaš kislo smetano in začiniš po okusu.
8. Na krožnik najprej položiš špinačo, nato polpete in na koncu popraženo čebulo.
9. Dober tek.

Slika