Odgovor Ne dec 21, 2014 15:48

Medenjaki brez glutena in z manj sladkorja

Sestavine: 125 g masla
3-4 žlice medu
3 žlice sladila Sukrin Gold
50 g mletih mandljev
150 g prosene moke
1 žlička pecilnega praška
1 jajce
1 žlička začimb (mešanica cimenta, pimenta, klinčkov ... lahko date tudi mešanico za medenjake, ampak je gor opozorilo, da lahko vsebuje sledi glutena, tako da tisti, ki ste občutljivi, tega ne uporabite).

Priprava gre pa tako:
Na srednji temperaturi segreješ maslo in med, ko se malo ohladi, previdno primemaš razžvrkljano jajce. V drugi posodi dobro premešaš suhe sestavine in dodaš jajčno mešanico. Vse dobro premešaš (super gre z električnim mešalnikom s tistimi zvitimi kavljastimi nastavki za testo). Posodo z maso prekriješ s folijo in daš na hladno za nekaj ur, najbolje čez noč, da se sestavine lepo prepojijo in se razvije aroma. Iz mase nato oblikuješ kroglice v velikosti oreha in pečeš ca. 12-14 minut pri 180 st. C. Ohladiš in preliješ s stopljeno temno čokolado. Beli obliv je iz sladila Sukrin Melis, ki je nadomestilo sladkorja v prahu, saj je drobno zmlet in se ga da super uporabiti za ta namen. Nekaj žlic sladila sem premešala z malo limoninega soka in vode in se je super obneslo, lahko pa se premeša tudi z beljakom - to probam pa naslednjič.

Slika
"You are what you eat." "I need to eat a skinny person" ;)

Facebook: FIT KUHINJA