Stran 1 od 1

Kortizol

OdgovorObjavljeno: Sr jun 12, 2019 06:25
Napisal/-a onina
Kljub temu, da sem ze veckrat poskusila keto prehrano, mi ne zalaufa. Glavni razlog, da se poskusam je mozganska megla. Tezko se zberem, posledicno sem razdrazena,... problem pri uvajanju na keto je, da se stanje poslabsa in tudi fizicno sem svoh. Trenutno je moj 6.dan na keto.
Zaradi zbujanja ponoci pojem cajno zlicko medu. Sedaj pa se je pojavila tudi tezava z zelodcem (gerb) in bi rekla da zaradi kortizola. To je bilo tudi prejsnjic, nakar je sledila prekinitev diete in par mesecev tablet. Sedaj nocem prekiniti ketonske, ker bi res rada izboljsala delovanje mozganov, samo nocem si pa spet nakopati tezav z zelodcem (trenutno so tezave v zacetni fazi). Jemljem tudi Glutamin, ki naj bi tudi reguliral kortizol ...
Jedilnik:

Zjutraj spijem glutamin
Ob 9.00 2 jajci, maslo, rezina sira, kumarice
Ob 14.00 velika solata s piscancem, veliko olivnega olja
Ob 19.00 en avokado, borovnice/ jagode, zlica skute, kisla smetana
Pred spanjem med.
Pijem vodo, limonado, dodam sol notri, vzamem 1 do 2 tabl elektrolitov (od Maxximum)


Drugace, na oko, pojem celo nekoliko vec kalorij kot 'mi pripada', ker se drugace slabse pocutim.

Kako.bi zastavila zadevo glede tega kortizola?

Re: Kortizol

OdgovorObjavljeno: Sr jun 12, 2019 10:39
Napisal/-a Grom
solis 30 do 40% več

Re: Kortizol

OdgovorObjavljeno: Sr jun 12, 2019 20:39
Napisal/-a onina
Če bo samo to pomagalo, bo super! Bom zvisala sol, naj pa povem, da sem bila ze prej na minimalno soli. Sem imela max 100 g OH na dan in se to iz jogurta, kaksne zlice riza, krompirja ali malo kruha. Dosoljevala nisem ... ce sem kaj solila, sem takoj cutila, da tezje odvajam vodo. Ok, da ne zaidem ... povecam sol in upam na izboljsanje.
Upam, da z zlicko medu zvecer ne delam prevec skode uvajanju na ketonsko ... rada bi cim prej zacutila energijo in boljse delovanje mozganov, samo med mi pa verjetno pomaga znizat kortizol ...

Re: Kortizol

OdgovorObjavljeno: Če jun 13, 2019 08:12
Napisal/-a Grom
če boš mozganom dodala cukr ko jih zelis navaditi na mascobe ne koristis nic

Re: Kortizol

OdgovorObjavljeno: Če jun 13, 2019 21:00
Napisal/-a onina
Sol dela cudeze! Sem se malo bolj vrgla v stevilke (natrij, kalij, magbezij) in ugotovila, zakaj sem zadnja leta zivotarila. Od kar sem jedla 'bolj zdravo', sem vnasala cisto premalo soli. Lahko recem, da sigurno ne vec kot 2 - 3 g dnevno. Danes sem zadevo pojacala, verjetno celo malo pretiravala glede na dosedanji vnos. Danes pa sploh ne cutim potrebe po medu.

Re: Kortizol

OdgovorObjavljeno: Sr jun 19, 2019 20:03
Napisal/-a onina
Vnos soli sem povecala, posledicno je bilo pocutje boljse, vendar fizicno in miselno pa sem bila se vedno pocasna. Kupila sem listke za merjenje ketonov v urinu in pokazalo je 0. Ukrep: znizati OH pod 20 g. V roku 24 ur ketoni 0.5 in nato cez 1 dan se vec. Torej, ce ima kdo tezave pri prilagajanju ... znizat OH. Sem prav vesela, da se koncno nekaj dogaja, saj sem ze veckrat poizkusila ta nacin prehranjevanja, pa nikakor ni steklo.

Re: Kortizol

OdgovorObjavljeno: Če jun 20, 2019 22:10
Napisal/-a Grom
če ni ketonov v urinu še ne pomeni da nisi v ketozi.. lahko pa da seveda nisi