Re: Opozorilo za tiste, ki bi radi testirali ketonsko
WalkingBlind je napisal/-a:Hej onina. Jaz sem na ketonski (z občasnimi prekrški) leto in pol (160, ok 53 kg). V tem času mi je padla teža za cca. 1 do 2 kg :), in še to šele, ko sem se začela malo "igrati" s 5x5strongliftsi. Je pa res, da ne hujšam namerno, ne štejem kalorij in ne pazim, koliko pojem. Mislim, da od keto, kar se tiče izgube kg, zlasti ženske, ki smo že tako na nekih normalnih kg, pričakujemo/te preveč. Se mi je pa postava vidno preoblikovala (kot da bi se maščoba čisto drugače prerazporedila ali kako bi to poimenovala). Aja, sicer pa plezam 2x na teden in kakšen 5x5 1x na teden. Kar se tiče energije malo na pamet svetujem: poskusi spravit obroke na kup, torej jej 2 obroka ali 1 obrok plus kavo. Pojej več jajc in več masla, če že moraš zaradi kalorij, zamenjaj to dvoje na račun česa drugega. Jaz se sicer v začetnem obdobju ne bi držala nazaj. Je že sam prehod zadosti stresen.
Tole je pa zelo pameten nasvet!
Tudi jaz bi poudarila da zamenjaj kaj drugega za jajca in maslo! Jaz sem že tako dolgo poskušala vse živo, da lahko rečem da najboljša možna izbira so jajca in maslo!
Vse ostalo meni dela probleme, od mesa, avokada, makadamije, olivnega, kokosovega... me več ne zanima, zdaj sem se odločila. Samo jajca in maslo, pa domača zelenjava.
Po jajcah nimam nobenih problemov, ni napihnjenosti, zaprtosti, občutka teže, NIČ, ko da nisem jedla, niti ne pomislim na prebavljanje. Vsa ostala živila mi poslabšajo počutje.
Ko resno rabim energijo in koncentracijo - jajca in maslo.