To mar 20, 2018 10:39 Napisal/-a ocvirk
Hvala za odgovor !
Iz prahrane sem umaknil Stevio. Tisti cca liter limonade (čaji mi niso preveč všeč) na dan prav tako lahko spijem brez stevie. Tako ali tako so bili odmerki majhni. Limone in stevie.
Zgodovina:
Pred 1 letom cca 145kg krvni sladkor cca 12-14. Začel s ketogeno dieto. Čez par mesecev na 115kg krvni sladkor ~7. Vzdrževanje teže na LCHF prehrani (ne keto ker 20g OH na dan cca) par mesecev, brez kontrole kalorij, toliko da se telo adaptira pred ponovnim hujšanjem. Zopet začel s hujšanjem. Poizkusil sem z enkratnim obrokom dnevno (3 jajca) in nato post 4dnevni, odvisno od tega kako aktiven sem v službi.
Vse je super. Kar me spravlja naravnost ob pamet je to, da krvnega sladkorja ne morem spraviti pod 6,2. Merim si ga večkrat na dan. Sedaj recimo 1x na dan pojem 3 jajca in mi je dovolj, ker imam še vedno ogromno zaloge. Počutje vse super, lakote ni. Rekel sem ok, verjetno iz beljakovin (beljak pri jajcih) telo tvori sladkor in šel na 4 dnevni strogi post. Res samo voda. Jah po 4 dneh imam sladkor 6.3 ! IZ KJE ! Ne počutim se slabo in ni logično ampak celo bolje funckioniram predvsem mentalno na postu. Vseeno me ta krvni sladkor spravlja ob pamet resno ! Vem da vsakdo dobi nekaj v kar se zapiči, ampak jaz moram spraviti sladkor na 5, toliko da bom v mejah normale. Kako ? Ne glede ali si merim sladkor zjutraj, po obroku, zvečer odstopanja so v promilih. Zadeva me resnično obremenjuje in spravlja ob pamet, ker ne razumem zakaj in kaj lahko naredim, da si znižam sladkor v krvi ? Daljši post ? Ampak to potem rabim verjetno že zdravniški nadzor tudi ?
P.S. Sladkor že več kot pol leta je isti, naravnost smešno kako malenkostno odstopa skozi cel dan. Vedno okoli 6,2-6,4 ne samo sedaj na hujšanju. Prej se nisem toliko obremenjeval, zato ker je bilo včasih kaj kisle smetane zraven pa zelenjava itd, pa sem rekel ok, zagotovo zaradi tega, ampak sedaj bi želel pa tudi to rešiti in spraviti sladkor na normalno vrednost !