Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

 
Crush Bar FORUM Fitness November 19 - forum
 
Danes je Ne nov 17, 2019 16:46

Primerni viri maščob

Moderatorji: UrosS, Metka, Stasa, Grom

<< x

miki80

Posting Freak

Vnosov: 1278

Pridružen: Sr nov 11, 2015 18:14

Odgovor To avg 01, 2017 09:16

Re: Primerni viri maščob

Losos glej, da je divji, ne gojen. Hofer ima zamrznjene dvojne, eno so divji eno gojeni, mislis da piše na divjem pazific al nekaj takega, ker je nemško. V glavnem hrana iz morja naj bo vedno iz divjega ulova, ker gojeno je šopano podobno kot piščanci
<< x

scotapipa

Pleničar

Vnosov: 10

Pridružen: Sr apr 01, 2015 09:21

Odgovor To avg 01, 2017 14:19

Re: Primerni viri maščob

Ta je iz Lidla in je glede na embalažo divji.
<< x

miki80

Posting Freak

Vnosov: 1278

Pridružen: Sr nov 11, 2015 18:14

Odgovor Če avg 10, 2017 06:42

Re: Primerni viri maščob

Bom izkoristil tole temo, upam na odziv :)

Sem velik pristaš vnaprej pripravljenih obrokov, kar pa žal velikokrat pomeni suho/pusto meso naslednje dni. Zato sem zelo pogrešal dodatke, omakice. Ker se v trgovini ne dobi nič pametnega je edina opcija narediti nekaj doma. Ampak ker tudi tu zagovarjam "bulk" izdelavo, se tega nisem lotil, namreč sploh se mi ne da vsakih nekaj dni delati svežo majonezo.

Ampak! Včeraj naletim na tole: https://www.ruled.me/handcrafted-mayonnaise/
Bistveno je tole:
Lastly, I always use whey to ferment my mayo.
It only adds to the flavor and it helps it last for up to 6 months in the fridge.


Torej z uporabo sirotke se omakicam bistveno podaljša rok trajanja, kar je super podatek. Naredim potem glaž majoneze in se ne sekiram.

Zdaj pa samo nekaj...v vseh receptih je omenjena sirotka domače izdale, čeprav je postopek enostaven, bi vseeno raje kupil že kar narejeno, neko bio verzijo pa je, itak se je rabi samo nekaj žlic. Bi bila torej kupljena v trgovini primerna, ali naj raje naredim svežo? Se je kdo že loteval tega?
<< x

FRAN

Senior Member

Vnosov: 728

Pridružen: Sr feb 08, 2012 22:54

Kraj: Štajerska

Odgovor Če avg 10, 2017 11:16

Re: Primerni viri maščob

Kar kupi bio sirotko. Ne bo razlike od domače! Pri sirotki je tako, da bolj kot je stara, boljša je (boljši probiotik)...edino vedno bolj kisla je.

Jaz sem domačo sirotko imel v 2L kozarcu na sobni temperaturi 2 meseca...bila je tako kisla, da bi jo lahko uporabil za na solato...
Prakticiral sem še tako, da sem svežo sirotko dolival v kislo, da sem še pospešil proces fermentiranja.
»Naj bo hrana vaše zdravilo. Naj bo zdravilo vaša hrana.« Hipokrat
Na ketogeni prehrani - striktni od 28.10.2013
Delni post ali Intermittent fasting
<< x

miki80

Posting Freak

Vnosov: 1278

Pridružen: Sr nov 11, 2015 18:14

Odgovor Če avg 10, 2017 11:17

Re: Primerni viri maščob

Super, potem nabavim in naredim majonezo ta vikend, poročam, če bo koga zanimalo :)
<< x

FRAN

Senior Member

Vnosov: 728

Pridružen: Sr feb 08, 2012 22:54

Kraj: Štajerska

Odgovor Če avg 10, 2017 11:22

Re: Primerni viri maščob

Zelo uporabno, poročaj!
»Naj bo hrana vaše zdravilo. Naj bo zdravilo vaša hrana.« Hipokrat
Na ketogeni prehrani - striktni od 28.10.2013
Delni post ali Intermittent fasting
<< x

miki80

Posting Freak

Vnosov: 1278

Pridružen: Sr nov 11, 2015 18:14

Odgovor So avg 12, 2017 11:20

Re: Primerni viri maščob

Sem nabavil od sirarne Čuš sirotko. Je pa tik pred rokom - 14.8., en liter.

Če prav razumem me rok ne rabi skrbet. Kako jo potem naj hranim? Cilj bo samo pridelava probiotične tekočine.
<< x

miki80

Posting Freak

Vnosov: 1278

Pridružen: Sr nov 11, 2015 18:14

Odgovor Ne avg 13, 2017 14:55

Re: Primerni viri maščob

FRAN je napisal/-a:Zelo uporabno, poročaj!


Malo sem sfalil recept in dal preveč olivnega, delal sem tudi brez stevie, tako da mogoče je to krivo, ampak majoneza ime preveč okusa po olivnem olju, tisti...grenak okus, žarek, al kak bo rekel. Mogoče bi stevia tu pripomogla?

Ali pa če naslednjič delam z oljem, ki nima tako izrazitega olivnega okusa, pozna kdo takšnega

Drugače je pa top kar se vsega ostalega tiče, lepa tekstura, kot majoneza :)
<< x

FRAN

Senior Member

Vnosov: 728

Pridružen: Sr feb 08, 2012 22:54

Kraj: Štajerska

Odgovor Sr avg 16, 2017 09:23

Re: Primerni viri maščob

Morda bi manjšo količino poizkusil narediti z kokosovim oljem?
»Naj bo hrana vaše zdravilo. Naj bo zdravilo vaša hrana.« Hipokrat
Na ketogeni prehrani - striktni od 28.10.2013
Delni post ali Intermittent fasting
<< x

FRAN

Senior Member

Vnosov: 728

Pridružen: Sr feb 08, 2012 22:54

Kraj: Štajerska

Odgovor Sr avg 16, 2017 09:36

Re: Primerni viri maščob

miki80 je napisal/-a:Sem nabavil od sirarne Čuš sirotko. Je pa tik pred rokom - 14.8., en liter.

Če prav razumem me rok ne rabi skrbet. Kako jo potem naj hranim? Cilj bo samo pridelava probiotične tekočine.

Sirotko shrani v steklenici ali kozarcu, v hladilniku ali na sobni temperaturi. Na sobni temperaturi je hitrejša fermentacija in bo sirotka vedno bolj kisla. Barva bo postala mlečno bela potem pa bo vedno bolj bleda oz prozorna, lahko dobi rahlo rumeno zelen odtenek. Če bi se sirotka pokvarila, kar je malo verjetno, to spoznaš po vonju...
»Naj bo hrana vaše zdravilo. Naj bo zdravilo vaša hrana.« Hipokrat
Na ketogeni prehrani - striktni od 28.10.2013
Delni post ali Intermittent fasting
<< x

miki80

Posting Freak

Vnosov: 1278

Pridružen: Sr nov 11, 2015 18:14

Odgovor Sr avg 16, 2017 11:50

Re: Primerni viri maščob

FRAN je napisal/-a:Morda bi manjšo količino poizkusil narediti z kokosovim oljem?


Ne, kokos se zelo strdi v hladilniku, olivno pa ne, skupaj je mogoče zmes malenkost pretrda, tako da glede na recept bi mora bilo potrebno še manj kokos olja...ampak prvo moram najti primerno olivno olje. Sem našel info, da istrsko je grenko, grško pa že bolj blago. Če mi uspe dobim na poiskušnjo domačega iz grčije.

Ena opcija je še nekaj stevie, kar bi naj tudi nevtraliziralo grenak okus.

Hvala glede sirotke, takoj danes prelijem v steklenico in shranim v hladilnik.
Bi pa naj sirotka prišla prav tudi za fermantacijo recimo v trgovini kupljenih omakih, kečapa recimo, tudi to bom sprobal :) Generalno pravilo je 1 jušna žlica na en cup (240ml vode) omakice.
<< x

miki80

Posting Freak

Vnosov: 1278

Pridružen: Sr nov 11, 2015 18:14

Odgovor Ne avg 20, 2017 08:46

Re: Primerni viri maščob

Hofer ima makadama olje po samo 13€ na liter. Ampak olje ni hladno stiskano. Za kokos olje vem, da to ni potrebno, kaj pa glede makadamie, je hladno stiskano samo "modna muha" ali mora biti, da ne prihaja do kakšnih trans maščob?
<< x

Teodur

Pleničar

Vnosov: 3

Pridružen: So feb 11, 2017 10:41

Odgovor Če sep 07, 2017 12:24

Re: Primerni viri maščob

Mi lahko nekdo razlozi razliko med kokosovim maslom in mastjo? Ali je to eno in isto?
<< x

Grom

Uporabniški avatar

Šefe

Vnosov: 63865

Pridružen: Če sep 23, 2004 18:35

Odgovor Če sep 07, 2017 13:18

Re: Primerni viri maščob

zelo različna sestava maščobnih kislin kot osnovna razlika
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com
<< x

miki80

Posting Freak

Vnosov: 1278

Pridružen: Sr nov 11, 2015 18:14

Odgovor So sep 16, 2017 17:17

Re: Primerni viri maščob

V šparu sem danes zasledil irsko maslo iz kravjega mleka pašne reje.

Piše da je proizvedeno na irskem in pakirano v Nemčiji. Za Lidl irsko maslo pa piše, da je proizvedeno v Nemčiji, izvor mleka pa irska (če se prav spomnim), tako da mogoče neka razlika je.

Meni osebno je to daleč najboljši okus masla, če se gre za "surovo" konzumiranje, čudovite teksture tudi.
Prejšnja

Vrni se na Ketogena dieta

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov


 
Crush Bar FORUM Sukrin november 19 - forum
 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
.