To apr 23, 2013 18:27 Napisal/-a Grom
Sm si prebral pripadojočo študijo in me par stvari zanima:
- če sm prou razumu, nej bi to pokazal, da LC diete z večjim vnosom nasičenih maščobnih kislin izboljšajo razne parametre (raven TAG, velikosti LDL)
in da obenem ne prihaja do sprememb pri ravni nasičenih m.k. v plazmi kljub večjemu vnosu
V ŠTEVILNIH ŠTUDIJAH ZNIŽANJE OH NA MINIMUM VODI DO MOČNO ZNIŽANE RAVNI TRIGILICERIDOV, VELIKOSTI LDL (TA EFEKT JE POGOSTO GENETSKO DOLOČEN).. IN PADCA RAVNI MAŠČOB KAR JE JASNO SAJ KURIŠ VEČ IN TELO DELA MANJ.
- da LC diete z večjim vnosom nasičenih oz. tudi nenasičenih zmanjšajo palmitinsko kislino, ki naj bi bila posledica DNL
BERI ZGORAJ
- da v odsotnosti OH, tudi arahidonska oz. omega 6 ni problematična s stališča vnetnih faktorjev
NAROBE. OČITNO DELUJE CELO PROTIVNETNO.
Bom podvprašanje zastavil, ko mi odgovoriš. Da vidm, a smo sploh na isiti valovni dolžini