Še nekaj zanimivih receptov, za kopletno kosilo in tudi za tiste, ki ne ljubijo rdeče meso:
15.3.2013 | | | | | | |
.2/7 | JUHA | Jurčkova kremna juha | | | |
| Začimbe: | peteršilj, kumina, lovor, sol, čili | | |
Mercator | Suhe gobe-Jurčki | 5g | 0,02 | 0,15 | 0,03 | |
Hofer | Smetana kisla | 10g | 1,80 | 0,28 | 0,32 | |
Hofer | Mascarpone | 5g | 2,05 | 0,19 | 0,13 | |
| Proteini | 3g | 0,20 | 2,39 | 0,18 | |
| Avaokado | 20g | 2,00 | 0,40 | 1,40 | |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
| | | 6,07 | 3,50 | 4,85 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 54,59 | 14,00 | 19,39 | 87,99 |
Priprava: | Jurčke namočimo, česen in začimbe zmiskamo, dodamo kislo smetano, prelijemo v | | |
| servirno skodelico in podstvimo nad soparo, ter okrasimo z mascarpone | | | |
| in svežim peteršiljem, na koncu dodamo avokado. | Jurčki morajo biti namočeni vsaj 30 min. | |
| GLAVNA JED | Slanik na žaru ali v pečici z bučko na žaru | |
| Začimbe: | peteršilj,kurkuma, kajenski poper, limona sok | |
Mercator | Slanik ali sardela | 80g | 2,56 | 13,92 | - | |
| bučke | 120g | - | 0,72 | 4,08 | |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
| Avaokado | 20g | 2,00 | 0,40 | 1,40 | |
Hofer | Kokos moka | 5g | 3,01 | 0,34 | 0,39 | |
Hofer | Fhee maslo iz BIO m.H. | 10g | 8,20 | 0,07 | 0,07 | |
| | | 15,77 | 15,54 | 8,74 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 141,93 | 62,14 | 34,96 | 239,03 |
Priprava: | Slanik začinimo in spečemo na žaru ali v pečici, začinimo in orosimo z lim. Sokom. | | |
| Bučke operemo, narežemo na trakove in spečemo na fhee maslu, solimo, popramo, | | |
| Jed serviramo na krožnik in potrosimo z kokos moko, ter priložimo 20g avokado. | | |
| SOLATA | Paradižnik z mozzarello | | |
| Začimbe: | limonin sok, sol, poper, peteršilj | | |
| paradižnik | 100g | - | 0,90 | 2,80 | |
Hofer | SIR Mozzarella | 20g | 4,00 | 4,20 | 0,30 | |
Hofer | Olivno olje | 2g | 1,86 | - | - | |
| | | 5,86 | 5,10 | 3,10 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 52,74 | 20,40 | 12,40 | 85,54 |
Priprava: | Iz lupine paradižnika naredimo cvet, sredino narežemo na rezine in serviramo na | | |
| krožnik, solimo, popramo in potresemo svež peteršilj. | | | | |
| SLADICA | Poro s sladko smetano, proteini in sezam semeni |
| Začimbe: | sol, janež, cimet | | | |
| por | 50g | - | 1,00 | 2,50 | |
Hofer | Smetana sladka | 15g | 3,30 | 0,42 | 0,54 | |
| Avaokado | 15g | 1,50 | 0,30 | 1,05 | |
| Proteini | 3g | 0,20 | 2,39 | 0,18 | |
| orehi | 5g | 2,50 | 1,25 | 0,45 | |
KALČEK | MELASA | 2g | 0,00 | 0,07 | 1,39 | |
Mercator | Sezamovo seme | 3g | 0,78 | 0,15 | 1,65 | |
| | | 8,29 | 5,59 | 7,76 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 74,57 | 22,34 | 31,04 | 127,94 |
Priprava: | Por operemo in prelijemo s kropom, da se zmehča, odcedimo ter damo na krožnik. | | |
| Sezam semena prepražimo brez maščobe.Smetano, avokado in proteine zamešamo | | |
| ter prelijemo preko pora, na koncu potrosimo z sezam semeni in orosimo z lim. Sok. | | |
| | | Total M | Total B | Total OH | |
| | | 35,98 | 29,72 | 24,45 | |
Juha +glavna jed+ solata+ sladica= | | TOTAL KCAL: | 540,50 |
Avokado na zalogo: | | | | | |
V kolikor ugotovimo, da je sadež že zelo zrel in da ne bi propadel,ga lahko pripravimo na zalogo. | | |
5 kos Avokado zmiksamo z limoninim sokom dveh limon in 2dcl radenske, damo v kozarec, v | | |
katerega damo 2-3 koščice avokada. Tako bo avokado ostal svež v hladilniku še najmanj 7 dni. | | |
Kozarec tesno zapremo. | | | | | |
17.3.2013 | | | | | | |
.2/8 | JUHA | Korenčkovo- paradižnikova juha | | |
| Začimbe: | peteršilj, sol, čili, rdeča paprika v prahu , Čž melase |
| korenje | 40g | 0,20 | 0,28 | 3,60 | |
| paradižnik | 120g | - | 1,08 | 3,36 | |
Hofer | Smetana kisla | 20g | 3,60 | 0,56 | 0,64 | |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
| | | 3,80 | 2,01 | 10,40 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 34,20 | 8,04 | 41,60 | 83,84 |
Priprava: | 1. korenje operemo , olupimo in zmiksamo z malo vode, nalijemo v krožnik | | | |
| 2. paradižnik olupimo , začinimo z soljo in začimbami, dodamo melaso , zmiksamo in dolijemo na krožnik. |
| GLAVNA JED | Šampinjoni na radiču z feta sirom | | |
| Začimbe: | peteršilj,sol, kajenski poper, limona sok | |
Hofer | Šampinjoni - rjavi-beli | 100g | 0,30 | 3,00 | 0,50 | |
| radič rdeči | 100g | - | 1,20 | 1,70 | |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
Hofer | Smetana sladka | 20g | 4,40 | 0,56 | 0,72 | |
Hoger | SIR Ovčja FETA | 20g | 4,50 | 3,28 | 0,09 | |
Hofer | Nusett kokos maslo | 5g | 5,00 | - | - | - |
| | | 14,20 | 8,13 | 5,81 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 127,80 | 32,52 | 23,24 | 183,56 |
Priprava: | Šampinjone in radič operemo in spečemo na kokosu maslu, dodamo začimbe, smetano | | |
| in serviramo na krožnik, potrosimo z feta sirom, dodamo cvet paradižnika, ki smo ga naredili iz olupka . |
| SOLATA | Rdeča paprika s kumaro | | |
| Začimbe: | limonin sok, sol, poper, peteršilj | | |
| paprika rdeča | 100g | 0,30 | 0,50 | 3,10 | |
| kumara | 100g | 0,50 | 0,70 | 1,80 | |
| | | 0,80 | 1,20 | 4,90 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 7,20 | 4,80 | 19,60 | 31,60 |
Priprava: | Iz lupine paradižnika naredimo cvet za glavno jed, zelenjavo operemo | | | |
| zrežemo na rezine in zložimo na krožnik, solimo, poramo, orosimo z lim sokom in začimbami ter olj. Oljem. |
| SLADICA | Mandeljnova omleta s kokos moko | | |
| Začimbe: | sol, janež, cimet | | | |
Hofer | Mandeljni mleti | 15g | 8,40 | 3,09 | 0,71 | 1,73 |
| Jajce | 1 kos | 5,00 | 6,00 | | |
Hofer | Kokos moka | 2g | 1,20 | 0,13 | 0,16 | 0,40 |
Hofer | Nusett kokos maslo | 2g | 2,00 | - | - | - |
| | | 16,60 | 9,22 | 0,86 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 149,44 | 36,90 | 3,44 | 189,78 |
Priprava: | Zamešamo mandeljne in jajca, dodamo cimet in janež malo soli in spčemo na kokos maslu, najprej iz ene nato |
| druge strani, preložimo na krožnik in potrosimo z kokos moko. | | | | |
| | | Total M | Total B | Total OH | |
| | | 35,40 | 20,56 | 21,97 | |
Juha +glavna jed+ solata+ sladica= | | TOTAL KCAL: | 488,78 |
18.3.2013 | | | | | | |
.2/7 | JUHA | Presna bučkina juha | | | |
| Začimbe: | peteršilj, kumina, sol, čili | | |
| buča | 100g | - | 2,00 | 5,00 | |
Hofer | Smetana kisla | 5g | 0,90 | 0,14 | 0,16 | |
Hofer | Smetana sladka | 5g | 1,10 | 0,14 | 0,18 | |
| Avaokado | 10g | 1,00 | 0,20 | 0,70 | |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
| | | 3,00 | 2,57 | 8,84 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 27,00 | 10,28 | 35,36 | 72,64 |
Priprava: | Bučko operemo, zrežemo in z začimbami soljo in kislo smetano ter vodo damo v mikser prelijemo v | |
| servirno skodelico in podstvimo nad soparo, ter okrasimo z sladko smetano in svežim peteršiljem | |
| in svežim peteršiljem | | | | | |
| GLAVNA JED | Šampinjoni na žaru z brokolijem | |
| Začimbe: | peteršilj,sol, poper, limona sok | | |
Hofer | Šampinjoni - rjavi-beli | 160g | 0,48 | 4,80 | 0,80 | |
| brokoli | 100g | 0,40 | 3,00 | 2,50 | |
Hofer | Nusett kokos maslo | 8g | 8,00 | - | - | - |
Hofer | Smetana kisla | 10g | 1,80 | 0,28 | 0,32 | |
Hofer | Smetana sladka | 10g | 2,20 | 0,28 | 3,60 | |
Hofer | Kokos moka | 2g | 1,20 | 0,13 | 0,16 | |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
| | | 14,08 | 8,58 | 10,18 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 126,76 | 34,34 | 40,70 | 201,80 |
Priprava: | Sestavine operemo. Šampinjone pečemo cele na kokos maslu, dodamo sezam seme in česen narezan |
| na rezine, brokoli skuhamo na sopari, jed začinimo, solimo in | | | | |
| serviramo na krožnik ter potrosimo z kokos moko, sladko smetano in lim. Sokom.. | | |
| SOLATA | Vitlaf z paradižnik cvetom in lističi pora | |
| Začimbe: | limonin sok, sol, poper, peteršilj, | | |
| paradižnik cvet iz olupka in lisitči iz pora | 10g | - | 0,09 | 0,28 | |
| vitlaf | 100g | - | 1,20 | 1,70 | |
| | | - | 1,29 | 1,98 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | - | 5,16 | 7,92 | 13,08 |
Priprava: | Iz lupine paradižnika naredimo cvet, vitlaf narežemo na rezine, operemo in serviramo na | |
| krožnik, solimo, popramo, damo olje, na sredino položimo cvet kot dekoracija in lahko tudi pojemo. |
| SLADICA | | Por z orehi in melaso kot omleta | |
| Začimbe: | sol, janež, cimet, ČŽ melase | | |
| por | 100g | - | 2,00 | 5,00 | |
| jajce | 1 kos | 5,00 | 6,00 | | |
Hofer | Nusett kokos maslo | 5g | 5,00 | - | - | - |
Hofer | Smetana sladka | 2g | 0,44 | 0,06 | 0,43 | |
| orehi | 15g | 7,50 | 3,75 | 1,35 | |
KALČEK | MELASA | 2g | 0,00 | 0,07 | 1,39 | |
| | | 17,94 | 11,88 | 8,17 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 161,50 | 47,52 | 32,70 | 241,71 |
Priprava: | Por operemo, mu primešamo jajce in pretežno količino orehov, le 3 cele putimo za deko. | |
| Sladico začinimo in spečemo na kokos maslu, serviramo in potresemo z kokos moko, ter dekoriramo |
| z orehi in sladko smetano. | | | | | |
| Sladico pečemo najprej z ene, nato še druge strani | | Total M | Total B | Total OH | |
| | | 35,03 | 24,32 | 29,17 | |
Juha +glavna jed+ solata+ sladica= | | TOTAL KCAL: | 529,23 |
19.3.2013 | | | | | | |
.2/10. | JUHA | Presna čebulna juha | | | |
| Začimbe: | peteršilj, sol, čili, | | | |
| čebula rdeča | 70g | - | 0,63 | 3,64 | |
Hofer | Smetana kisla | 20g | 3,60 | 0,56 | 0,64 | |
| | | 3,60 | 1,19 | 4,28 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 32,40 | 4,76 | 17,12 | 54,28 |
Priprava: | 1. Čebulo, olupimo, skuhamo na sopari, damo v mikser, dodamo začimbe in zmiksamo z 2dcl vode, |
| nalijemo v krožnik ter postavimo nad soparo, dodamo smetano, premešamo in ponudimo. | |
| GLAVNA JED | | | | | |
| Začimbe: | peteršilj,sol, kajenski poper, limona sok | |
| | majaron, bazilika, kurkuma, kumina, origano | |
KALČEK | ALGE NORI 1 LIST | 1g | 0,19 | 1,97 | 1,94 | |
| brokoli | 50g | 0,20 | 1,50 | 1,25 | |
| buča | 50g | - | 1,00 | 2,50 | |
| korenje | 20g | 0,10 | 0,14 | 1,80 | |
| zelena list | 50g | 0,05 | 0,50 | 1,00 | |
| zelje kitajsko | 50g | 0,05 | 0,50 | 1,00 | |
| česen | 5g | - | 0,05 | 1,40 | |
Hofer | Smetana sladka | 20g | 4,40 | 0,56 | 0,72 | |
Hofer | SIR Ovčja FETA | 20g | 4,50 | 3,28 | 0,09 | |
Hofer | Nusett kokos maslo | 5g | 5,00 | - | - | - |
| | | 14,49 | 9,50 | 11,70 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 130,37 | 37,98 | 46,78 | 215,13 |
Priprava: | Zelenjavo operemo, zrežemo na majhne rezine ali koščke, damo v ponev na kokos maslo, prepražimo, dodamo |
| vodo, dušimo do mehkega, dodamo sir in dobro premešamo, preložimo na NORI algo, ki smo jo predhodno |
| ozeleneli nad vročo ploščo. Naredimo rolo ter preko prelijemo sladko smetano. Dodamo vejico čebule in |
| orosimo z limono. | | | | | |
| SOLATA | Rukola s pardižnikom | | | |
| Začimbe: | limonin sok, sol, poper, peteršilj | | |
| rukola | 50g | 0,33 | 1,29 | 1,83 | |
| paradižnik | 100g | - | 0,90 | 2,80 | |
| paradižnik cvet iz olupka in lističi iz pora | 10g | - | 0,09 | 0,28 | |
| | | 0,33 | 2,28 | 4,91 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 2,97 | 9,12 | 19,62 | 31,71 |
Priprava: | Iz lupine paradižnika naredimo cvet , rukolo operemo, solimo, popramo, potrosimo peteršilj. orosimo z lim.sok. |
| dobro premešamo. Paradižnik zrežemo na rezine, na krožnik damo rukolo in nanjo zložimo paradižnik ter cvet. |
| SLADICA | Pogača z blitvo in orehi | | |
| Začimbe: | sol, janež, cimet, ČŽ melase | | |
| blitva | 50g | 0,05 | 0,65 | 0,75 | |
| Jajce | 1 kos | 5,00 | 6,00 | | |
Mercator | Orehi | 10g | 5,00 | 2,50 | 0,90 | |
Hofer | Kokos moka | 2g | 1,20 | 0,13 | 0,16 | |
Hofer | Nusett kokos maslo | 5g | 5,00 | - | - | - |
| | | 16,25 | 9,28 | 1,81 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 146,29 | 37,14 | 7,22 | 190,65 |
Priprava: | Blitvo operemo in zrežemo na koščke, dodamo strte orehe, cimet in janež, jajce, sol dobro vmešamo in |
| spečemo na kokos maslu, z ene nato druge strani, damo na krožnik, prelijemo stopljeno melaso in potrosimo z |
| kokos moke | | Total M | Total B | Total OH | |
| | | 34,67 | 22,25 | 22,69 | |
Juha +glavna jed+ solata+ sladica= | | TOTAL KCAL: | 491,76 |
| | | | | | |
20.3.-2013 | | | | | | |
.2/11. | JUHA | Presna blitvina juha | | | |
| Začimbe: | peteršilj, sol, čili, | | | |
| blitva | 50g | 0,05 | 0,65 | 0,75 | |
| česen | 5g | - | 0,05 | 1,40 | |
Hofer | Smetana kisla | 20g | 3,60 | 0,56 | 0,64 | |
| | | 3,65 | 1,26 | 2,79 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 32,85 | 5,02 | 11,16 | 49,03 |
Priprava: | Blitvo operemo, zrežemo, dodamo začimbe in česen, 2 dcl. Vode in zmiksamo, ter damo v servirno posodico, ki |
| jo postavimo nad soparo, da se dobro pregreje. Na koncu dodamo kislo smetano in vejico peteršilja. |
| GLAVNA JED | Lososova omleta z kitajskim in rdečim zeljem na žaru |
| Začimbe: | peteršilj,sol, kajenski poper, limona sok | |
| | majaron, bazilika, kurkuma, kumina, origano | |
Mercator | Losos | 60g | 12,00 | 8,40 | - | |
| jajce | 1kos | 5,00 | 6,00 | | |
| zelje rdeče | 100g | 0,10 | 1,70 | 3,50 | |
| zelje kitajsko | 100g | 0,10 | 1,00 | 2,00 | |
| česen | 5g | - | 0,05 | 1,40 | |
Hofer | Smetana sladka | 10g | 2,20 | 0,28 | 0,36 | |
| | | 19,40 | 17,43 | 7,26 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 174,60 | 69,70 | 29,04 | 273,34 |
Priprava: | Iz lososa in jajca, začimb in česna oblikujemo omleto, zelje operemo in vse spečemo na žaru, brez maščobe. |
| Losos prelijemo z sladko smetano. | | | | | |
| SOLATA | Češnjev paradižnik s kumaro | | |
| Začimbe: | limonin sok, sol, poper, peteršilj | | |
| kumara | 100g | 0,50 | 0,70 | 1,80 | |
| paradižnik | 100g | - | 0,90 | 2,80 | |
| paradižnik cvet iz olupka in lističi iz pora | 10g | - | 0,09 | 0,28 | |
| | | 0,50 | 1,69 | 4,88 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 4,50 | 6,76 | 19,52 | 30,78 |
Priprava: | Iz lupine paradižnika naredimo cvet iz kumare in češ. paradižnika oblikujemo zanimivo dekoracijo na servirni |
| krožnik in začinimo ter ponudimo. | | | | | |
| SLADICA | Mandeljnova kuglica | | | |
| Začimbe: | sol, janež, cimet, lim. Sok. | | |
Hofer | Mandeljni | 10g | 5,60 | 2,06 | 0,47 | |
| Avokado | 5g | 0,50 | 0,10 | 0,35 | |
Mercator | Schneekoppe lan. Seme | 5g | 2,10 | 0,90 | 0,15 | |
Hofer | Kokos moka | 2g | 1,20 | 0,13 | 0,16 | |
| | | 9,40 | 3,19 | 1,13 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 84,64 | 12,78 | 4,50 | 101,92 |
Priprava: | Vse sestavine, razen kokos moke, dobro premešamo, dodamo začimbe, še enkrat premešamo in oblikujemo |
| kuglico, postavimo na krožnik in potrosimo z kokos moko. | | | | |
| | | Total M | Total B | Total OH | |
| | | 32,95 | 23,56 | 16,06 | |
Juha +glavna jed+ solata+ sladica= | | TOTAL KCAL: | 455,07 |
21.3.-2013 | | | | | | |
2./12 | JUHA | Jurčkova kremna juha manj kalorična | |
| Začimbe: | peteršilj, kumina, lovor, sol, čili | | |
Mercator | Suhe gobe-Jurčki | 5g | 0,02 | 0,15 | 0,03 | |
Hofer | Smetana kisla | 10g | 1,80 | 0,28 | 0,32 | |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
| | | 1,82 | 0,52 | 3,15 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 16,34 | 2,08 | 12,58 | 31,00 |
Priprava: | Jurčke namočimo, česen in začimbe zmiskamo z 2 dcl. vode, dodamo kislo smetano, prelijemo v | |
| servirno skodelico in postvimo nad soparo | Jurčki morajo biti namočeni vsaj 30 min. | |
| GLAVNA JED | Jajčni sir s prilogo iz ohrovta in rdeče paprike | |
| Začimbe: | peteršilj,sol, kajenski poper, limona sok | |
| | majaron, bazilika, kurkuma, kumina, origano, čž tartufi |
Sir iz beljaka s proteini-porcija 60g*2 | 120g | 0,04 | 13,68 | 0,04 | |
| ohrovt | 100g | 0,10 | 3,30 | 3,30 | |
| paprika rdeča | 100g | 0,30 | 0,50 | 3,10 | |
Mercator | Olive modre Premium | 10g | 2,53 | 0,13 | 0,12 | |
| česen | 5g | - | 0,05 | 1,40 | |
| Fhee maslo iz BIO m.H. | 5g | 4,10 | 0,04 | 0,04 | |
Hofer | Smetana sladka | 20g | 4,40 | 0,56 | 0,72 | |
| | | 11,47 | 18,25 | 8,72 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 103,23 | 73,00 | 34,86 | 211,09 |
Priprava: | Iz 2 beljakov in 0,5g proteinov in soli, dal. Zač. Naredimo jajčni sir, tako, da zmese dobro | |
| stepemo in spečemo v pečici. Lahko naredimo večjo količino na zalogo in po 60g porcijo damo v zrmzovalnik. |
| SIR IZ BELJAKOV NA ZALOGO | | | | | |
| 1 l beljakov oz. 1000 g in 50 g proteinov, začinimo po okusu, solimo, dobro stepemo in pečemo na pek papriju |
| ca. 60 min pri temper. 175 stop. C. | | | | | |
| Zrežemo na rezine po 60g in shranimo v zmrzovalniku. | | | | |
| Zelenjavo operemo, narežemo na koščke, česen olupimo narežemo, dodamo začimbe in sol, ter vse skupaj |
| pražimo do mehkega na fhee maslu. , Na koncu dodamo sir iz beljakov le toliko časa, da se segreje do želene |
| tem. Odnosno ga malce zapečemo. | | | | | |
| Serviramo na krožnik. Jed prelijemo z smetano, dodamo čž tartufov in ponudimo. | | |
| SOLATA | Rukola z zelenimi olivami in feta sirom | |
| Začimbe: | limonin sok, sol, poper, peteršilj | | |
| rukola | 25g | 0,17 | 0,65 | 0,91 | |
Mercator | Olive zelene Premium | 10g | 1,72 | 0,18 | 0,18 | |
Hofer | SIR Ovčja FETA | 20g | 4,50 | 3,28 | 0,09 | |
Hofer | Olivno olje | 5g | 4,65 | - | - | |
| paradižnik cvet iz olupka in lističi iz pora | 10g | - | 0,09 | 0,28 | |
| | | 11,04 | 4,20 | 1,46 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 99,32 | 16,78 | 5,85 | 121,95 |
Priprava: | Iz lupine paradižnika naredimo cvet , rukolo operemo, zložimo na krožnik, na rukolo zrežemo | |
| olive in feta sir, solimo, poporamo, orosimo z lim. Sokom, na sredino damo cvet paradižnika in ponudimo. |
| SLADICA | Orehva strjenka z kumaro , avokadom in melaso. |
| Začimbe: | sol, janež, cimet, lim. Sok., melasa, limonin sok |
| kumara | 100g | 0,50 | 0,70 | 1,80 | |
| Avokado | 5g | 0,50 | 0,10 | 0,35 | |
Mercator | Orehi | 15g | 7,50 | 3,75 | 1,35 | |
Mercator | Schneekoppe lan. Seme | 5g | 2,10 | 0,90 | 0,15 | |
KALČEK | MELASA | 5g | 0,01 | 0,19 | 3,48 | |
Hofer | Smetana sladka | 15g | 3,30 | 0,42 | 0,54 | |
| | | 10,61 | 5,64 | 7,13 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 95,49 | 22,54 | 28,52 | 146,55 |
Priprava: | Vse sestavine,zmiksamo v miksarju dodamo začimbe, | | | | |
| dekoriramo z orehi in ponudimo. | | | | | |
| | | Total M | Total B | Total OH | |
| | | 34,93 | 28,60 | 20,45 | |
Juha +glavna jed+ solata+ sladica= | | TOTAL KCAL: | 479,59 |
25.3.2013 | | | | | | |
2./13 | JUHA | Presna, porova, kremna juha | | |
| Začimbe: | timijan, sol, poper, česen, kumina | | |
| por | 100g | - | 2,00 | 5,00 | |
Whey | Proteini | 5g | 0,34 | 3,99 | 0,30 | |
Hofer | Smetana kisla | 10g | 1,80 | 0,28 | 0,32 | |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
| | | 2,14 | 6,36 | 8,42 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 19,22 | 25,42 | 33,66 | 78,30 |
Priprava: | Vse sestavine zmiksamo v mikserju, prelijemo v | | | | | |
| servirno skodelico in postvimo nad soparo. | | | | | |
| GLAVNA JED | Sir iz beljaka z šampinjoni in stebli zelene | |
| Začimbe: | koper,sol, kajenski poper, limona sok | |
| | kurkuma | | | | |
Sir iz beljaka s proteini-porcija 60g*2 | 120g | 0,04 | 13,68 | 0,04 | |
| zelena list | 100g | 0,10 | 1,00 | 2,00 | |
Hofer | Šampinjoni - rjavi-beli | 100g | 0,30 | 3,00 | 0,50 | |
| česen | 5g | - | 0,05 | 1,40 | |
Hofer | Smetana kisla | 20g | 3,60 | 0,56 | 0,64 | |
Hofer | Nusett kokos maslo | 10g | 10,00 | - | - | - |
| | | 14,04 | 18,29 | 4,58 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 126,36 | 73,14 | 18,32 | 217,82 |
Priprava: | Iz 2 beljakov in 0,5g proteinov in soli, dal. Zač. Naredimo jajčni sir, tako, da zmese dobro | |
| stepemo in spečemo v pečici. Lahko naredimo večjo količino na zalogo in po 60g porcijo damo v zrmzovalnik. |
| SIR IZ BELJAKOV NA ZALOGO | | | | | |
| 1 l beljakov oz. 1000 g in 50 g proteinov, začinimo po okusu, solimo, dobro stepemo in pečemo na pek papriju |
| ca. 60 min pri temper. 175 stop. C. | | | | | |
| Zrežemo na rezine po 60g in shranimo v zmrzovalniku. | | | | |
| Zeleno zrežemo na trakove, šampinjone obrišemo in obrežemo spodnji del bata. V ponev damo kokos maslo |
| in vse sestavine spečemo . Tik pred serviranjem razžvrkljamo smetano z malo vodo, jed serviramo na krožnik |
| in prelijemo z smetano. | | | | | |
| | | | | | |
| SOLATA | Solata iz rdečega radiča in vitlofa | | |
| Začimbe: | limonin sok, sol, poper, peteršilj | | |
| radič rdeči | 100g | - | 1,20 | 1,70 | |
Hofer | Olivno olje | 10g | 9,30 | - | - | |
| | | | | | |
| | | 9,30 | 1,20 | 1,70 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 83,70 | 4,80 | 6,80 | 95,30 |
Priprava: | Solate operemo, zrežemo začinimo in serviramo. | | | | | |
| | | | | | |
| SLADICA | Paradižnik polnjen z mandeljni , lanenim semenom |
| | melaso in sladko smetano | | |
| Začimbe: | sol, janež, cimet, melasa, | | |
| paradižnik | 100g | - | 0,90 | 2,80 | |
Hofer | Mandeljni | 10g | 5,60 | 2,06 | 4,70 | |
Mercator | Schneekoppe lan. Seme | 10g | 4,20 | 1,80 | 0,30 | |
KALČEK | MELASA | 10g | 0,02 | 0,37 | 6,96 | |
Hofer | Smetana sladka | 15g | 3,30 | 0,42 | 0,54 | |
| | | 9,82 | 5,13 | 14,76 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 88,38 | 20,52 | 59,04 | 167,94 |
Priprava: | Paradižnik oparimo, zdolbemo,ga napolnimo z mešanico mandeljnev, lan. Semena, melase in sladke smetane, |
| na to potrsoimo z kokos moko ščepec. Najboljše je, da sladico pripravimo že zjutraj in jo ohladimo | |
| v hladilniku. | | Total M | Total B | Total OH | |
| | | 35,30 | 30,97 | 29,46 | |
Juha +glavna jed+ solata+ sladica= | | TOTAL KCAL: | 481,06 |
28.3.2013 | | | | | | |
2./14 | JUHA | Presna, čebulna, kremna juha | | |
| Začimbe: | kurkuma, sol, poper, česen, kumina, čili | |
| čebula rdeča | 100g | - | 0,90 | 5,20 | |
Hofer | Smetana kisla | 10g | 1,80 | 0,28 | 0,32 | |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
| | | 1,80 | 1,27 | 8,32 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 16,20 | 5,08 | 33,28 | 54,56 |
Priprava: | Vse sestavine zmiksamo v mikserju, prelijemo v | | | | | |
| servirno skodelico in postvimo nad soparo., če želimo skuhamo do vretje, odstavimo in serviramo. | |
| GLAVNA JED | Puranji zrezki in malanceni na žaru | | |
| Začimbe: | sol, kajenski poper, limona sok, peteršilj | |
| | | | | | |
Mercator | Puranja prsa | 80g | 2,00 | 16,80 | - | |
| malancani | 100g | - | 2,50 | 3,50 | |
| česen | 5g | - | 0,05 | 1,40 | |
Hofer | Smetana kisla | 20g | 3,60 | 0,56 | 0,64 | |
Hofer | Nusett kokos maslo | 20g | 20,00 | - | - | - |
| | | 25,60 | 19,91 | 5,54 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 230,40 | 79,62 | 22,16 | 332,18 |
Priprava: | Puranja prsa začinimo in spečemo na žaru oz. na kokos maslu. | | | | |
| Malancane operemo, zrežemo na 1 cm rezine in damo za 10 min. v vrelo vodo, dodamo lovor list, kumino in |
| kuhamo na zmerni temperaturi .OPOZORILO: (surovi malancani so strupeni). | | |
| Rezine malancanov vzamemo iz vode in jih položimo na papirnato servieto, da se odcedijo. | |
| Kosos maslo raztopimo in popečemo z obeh strani malancane. | | | | |
| Iz kisle smetane naredimo omako. | | | | | |
| Jed serviramo na krožnik, prelijemo z omako in začinimo z soljo, poprom in limon. Sokom in peteršiljem. |
| SOLATA | Solata iz češnjevega paradižnika in mozzarello | |
| Začimbe: | limonin sok, sol, poper, peteršilj | | |
| paradižnik češnjevec | 50g | - | 0,45 | 1,40 | |
Hofer | SIR Mozzarella | 20g | 4,00 | 4,20 | 0,30 | |
| | | | | | |
| | | 4,00 | 4,65 | 1,70 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 36,00 | 18,60 | 6,80 | 61,40 |
Priprava: | Solate operemo, zrežemo začinimo in serviramo. | | | | | |
| | | | | | |
| SLADICA | sladica po lastni izbiri do 50kcal. | | |
| | | | | | |
| | | - | - | - | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | - | - | - | - |
Priprava: | | | | | | |
| | | | | | |
| | | Total M | Total B | Total OH | |
| | | 31,40 | 25,83 | 15,56 | |
Juha +glavna jed+ solata+ sladica= | | TOTAL KCAL: | 448,14 |
30.3.2013 | | | | | | |
2./15 | JUHA | Presna česnova , kremna juha, z jajcem | |
| Začimbe: | kurkuma, sol, poper, česen, kumina, čili , peteršilj |
| česen | 10g | - | 0,09 | 2,80 | |
| jajce | 1 kos | 5,00 | 6,00 | | |
Hofer | Smetana kisla | 10g | 1,80 | 0,28 | 0,32 | |
| | | | | | |
| | | 6,80 | 6,37 | 3,12 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 61,20 | 25,48 | 12,48 | 99,16 |
Priprava: | Vse sestavine zmiksamo v mikserju, prelijemo v | | | | | |
| servirno skodelico in postvimo nad soparo., če želimo skuhamo do vretja, odstavimo, potrosimo peteršilj |
| in serviramo. | | | | | |
| GLAVNA JED | Malanceni na žaru z sirom | | |
| Začimbe: | sol, kajenski poper, limona sok, peteršilj | |
Hofer | SIR Salzburška Gauda | 30g | 7,50 | 7,20 | - | |
| malancani | 80g | - | 2,00 | 2,80 | |
| česen | 5g | - | 0,05 | 1,40 | |
Ljubljanske mlekarne | Smetana za kuhanje | 10g | 2,20 | 0,28 | 3,60 | |
| ghee maslo iz BIO m.H. | 5g | 4,10 | 0,04 | 0,04 | |
| | | 13,80 | 9,56 | 7,84 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 124,20 | 38,24 | 31,34 | 193,78 |
Priprava: | | | | | | |
| Malancane operemo, zrežemo na 1 cm rezine in damo za 10 min. v vrelo vodo, dodamo lovor list, kumino, sol in |
| kuhamo na zmerni temperaturi .OPOZORILO: (surovi malancani so strupeni). | | |
| Rezine malancanov vzamemo iz vode in jih položimo na papirnato servieto, da se odcedijo. | |
| Ghee maslo raztopimo in popečemo z obeh strani malancane. Na koncu položimo na malencane sir | |
| pokrijemo in počakamo, da se raztopi. Na koncu dodamo sladke smetane za kuhanje. | | |
| Jed serviramo na krožnik in začinimo z soljo, poprom in limon. Sokom ter peteršiljem. | | |
| SOLATA | Solata iz rdeče paprike in pora | | |
| Začimbe: | limonin sok, sol, poper, peteršilj | | |
| paprika rdeča | 50g | 0,15 | 0,25 | 1,55 | |
| por | 50g | - | 1,00 | 2,50 | |
| | | | | | |
| | | 0,15 | 1,25 | 4,05 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 1,35 | 5,00 | 16,20 | 22,55 |
Priprava: | Zelenjavo operemo, zrežemo začinimo in serviramo. | | | | |
| | | | | | |
| SLADICA | Mleti lešniki z proteini v kokos moki | |
Ljubljanske mlekarne | Smetana za kuhanje | 10g | 2,20 | 0,28 | 3,60 | |
Hofer | mleti lešniki | 15g | 9,95 | 1,67 | 1,47 | |
Whey | Proteini | 5g | 0,34 | 3,99 | 0,30 | |
Hofer | Kokos moka | 5g | 3,01 | 0,34 | 0,39 | |
| | | 15,49 | 6,27 | 5,76 | |
| | | kcal | kcal | kcal | Total kcal |
| | | 139,41 | 25,06 | 23,02 | 187,49 |
Priprava: | Vse sestavine zmešamo in oblikujemo kroglico, povaljamo v kokos moki. | | | |
| Potresemo z preostalo kokos moko, cimetom in serviramo. | | | | |
| | | Total M | Total B | Total OH | |
| | | 36,24 | 23,45 | 20,76 | |
Juha +glavna jed+ solata+ sladica= | | TOTAL KCAL: | 502,98 |