Odgovor Ne nov 27, 2016 08:53

Skurin - slabo

Pozdravljeni,

Sem se vpisala na forum zaradi tega mojega problema.

Ali je mogoče, da imaš alergijo oz težave s prebavo Skurin sladkorja? Ima kdo podoben problem?

Na LCHF sem že zadnjih 7 mesecev. Ampak to pomeni, da sem pretežno samo na jajca/meso + zelenjava, občasno sir ali grški jogurt, če si nimam časa kaj skuhati in samo v trgovino skočim. Jem 1x dnevno, če ne upoštevamo vseh kav z smetano, ki jih spijem v službi. Kg gredo izzzzzredno počasi dol, ampak po pravici povedano nimam velik kilaže še za zgubit, zato mi to ni problem.

Občasno kaj pajsnem pri frendih, ker se pač spodobi, ampak gre na princip: pol piškota, če ne tvegam glavobol. Kepico sladoleda, res nočem začeti čez strope skakat.

Kot vsak normalen človek, mi občasno zapaše kaj drugega. Pogrešam palačinke, pogrešam sladko pecivo ... ne toliko, da bi zdaj kršrila (glavobol + sladkorni maček), ampak dovolj, da vidim recept na Stašini strani in bi ga rada probala. Ker pač ne mislim kupovati narejenih zadev (zaradi očitnega problema, da je to bolj "jaz bi, ampak ne dovolj da dam 15€ za narejeno pakungo"), gre ponavad zadeva po kopitu da imam skurin sladkor doma, kupim si kakšne mlete mandeljne pa zrihtam kaj.

Vsak. Recept. Neuspešno. Pojeden.

Zakaj?
Ker ne samo, da se mi je okus spremenil ... da sestavine (ker so druge) seveda reagirajo drugače ... če pridem do končnega izdelka, me po eni žlici mine živet. Enostavno se mi želodec obrne. Da ne bo zmote, sem na 2gi vrečki skurina. Vem, da cel čas preklinjam, da ga stran mečem, ta zadeva je 10€ = 5x dražje kot navadni sladkor. In jaz ne pojem NIČ od narejenega? Zato vem, da ni bla samo kak defekt, al pa moje navajanje na skurin etc.

Mandeljne lahko jem brez problemov.
Smetano pijem vsak dan s kavo.
Sir ... drag ampak odličen.
Jajca - jem praktično 4x na teden, zato to ne more biti to.
Grški jogurt - jem 2x na 14 dni, ni problema.
Ampak kombinacija česarkoli s skurinom? Ne.

In čudež čudežev, včeri mi uspe narediti torto. Takšno, ki ne razpade =))). Po stašinem receptu za biskvit. Okus, odlično. Grem v trgovino po philadelphia sir in namažem tisto tanko plast čez. Mmmm, večerja ...
Evo, 2 uri po zaužitju = napihnjenost.
Okej, imela sem 2 obroka danes, mogoče je to to.
4 ure po zaužitju, ko se spravljam v posteljo = hladen pot, želodec skače, znajdem se za školjko in molim da ni šlo predaleč, da ne bo šlo ven.
Tam sem preživela ene 2 uri. Pogledam, ura 2 ponoč. Jst pa objemam školjko. Zaradi kosa torte, ki niti ni tako sladka. Seveda ni bilo z bruhanjem nič, po 4ih urah moje hitre prebave. Zato spijem liter vode in se spravim tresoča v pojsteljo.

Slabo mi je še danes. Ne za bruhat, ampak dovolj, da mi tudi kava/čaj, nič ne diši. Sploh pa ne preostanek 5ih servingov torte v hladilniku.

Zdaj me zanima, zakaj? Nenavajena kombinacija sestavin? Ali imam res slabo reakcijo na skurin? Ima kdo podoben problem? Kako se ga zaobide?
Ker ne bi rada cel življenje preživela na jajca/meso + zelenjava, glede na to da sem bila v svojih krogih znana kot "tista, ki peče odlične muffine" pred dieto.