Stran 1 od 1

Kako skuhati "poached eggs"

OdgovorObjavljeno: Po sep 17, 2012 10:32
Napisal/-a Evelinn
Citiram iz nekega konkurenčnega bloga:

"Potrebno je zavreti vodo, v katero se običajno doda malo kisa. Voda mora prav na rahlo vreti, nato pa jajca lepo počasi vlijete v vrelo vodo. Najbolje je, da jih najprej zlomite v kozarec in potem previdno in počasi vlijete v vodo. Kuhajte kakšno minuto ali dve in jih poberite iz vode. Če imate modelčke jih razbijete vanje in nato potopite v vodo. Dobili boste nekakšna mehko kuhana jajca brez lupine, kar je dejansko najbolj zdrava priprava, saj ohrani rumenjak tekoč in s tem ne oksidira holesterola v njem."

Na to idejo sem se spomnil ko sem nekje prebral Gromovo izjavo, da jajce na ta način priprave ohrani največ hranilnih snovi. Hkrati sem se pa vedno spraševal kako dejansko izgleda priprava, zato sem izbrskal video, katerega prilagam, če slučajno še koga zanima.




http://www.youtube.com/watch?v=3eSFJeXrCzU

Re: Kako skuhati "poached eggs"

OdgovorObjavljeno: Po sep 17, 2012 14:33
Napisal/-a Evelinn
Kolikor sem prebral, se linkov do konkurenčnih strani ne sme dajati, zato nisem dal povezave z citatom. Če kdo želi mu lahko dam na PM. Bistvo je v videu.

Re: Kako skuhati "poached eggs"

OdgovorObjavljeno: Po sep 17, 2012 16:25
Napisal/-a Dzezy
Maxximum ne prodaja jajc, tako da lahk prilepiš link.

Sicer pa... meni nikakor ne uspe, da bi jajca ostala cela. Kar razdrobi se mi v vodi.

Re: Kako skuhati "poached eggs"

OdgovorObjavljeno: Po sep 17, 2012 21:26
Napisal/-a hren
Meni je uspelo. Pustiš da minimalno vre, še prej sem dodal malo soli in kisa (ne vem če je to sploh nujno) in pa preden ubiješ not jajce vodo čim bolj zavrtinčiš, da ostane potem jajce na sredini in se rumenjak obda z beljakom. Potem pa še malo pojačaš plin.

Re: Kako skuhati "poached eggs"

OdgovorObjavljeno: To sep 18, 2012 14:19
Napisal/-a UrosS
Predlagam:

prvi

drugi

tretji

Re: Kako skuhati "poached eggs"

OdgovorObjavljeno: Sr sep 19, 2012 13:32
Napisal/-a Grom
manj je rumenjak toplotno obdelan bolje.manj je beljak zazgan bolje

Re: Kako skuhati "poached eggs"

OdgovorObjavljeno: So sep 22, 2012 10:57
Napisal/-a Evelinn
Včeraj sem prvič naredil jajca po tem postopku brez uporabe kisa in mi je lepo uspelo. Samo nasplošno mi okus ne odgovarja, najboljša so mi še vseeeno trdo kuhana ali pa zmešana in pečena kot palačinka/praženec.

Re: Kako skuhati "poached eggs"

OdgovorObjavljeno: Ne apr 23, 2017 08:53
Napisal/-a urby_urby
ali je mogoče kdo že prakticiral s temi silikonskimi posodicami?

https://www.youtube.com/watch?v=RoLIvXNH-fk

obstajajo pa tudi bolj kvalitetne porcelanaste posodice v katerih lahko tudi postrežemo

https://www.youtube.com/watch?v=bN4Zq7Stkk0

https://www.google.si/search?q=porcelai ... HIfIt6TfBM: