Jedilnik - prosim za nasvet
Pred dobrega pol leta sem imel razlit slepič, vmes dve 14 dnevni kuri antibiotikov in cel kup resnih težav, ki še trajajo. Vmes sem izgubil veliko mišične mase in pridobil kar lepe obročke predvsem okoli trebuha. Postalo mi je jasno, da bom moral korenito spremeniti način življenja in predvsem prehranjevanja, čeprav nikoli nisem imel nekih težav s težo - trenutno 193cm, 81kg. Osnova zdravja in dobrega počutja je zdravo črevesje, zato sestavljam neko uravnoteženo dieto, ki bi postala moj način prehranjevanja, ne le nekaj česar bi se držal ko želim zgubiti nekaj maščobe.
Predvsem želim: izgubiti par kg maščobe, pridobiti nazaj nekaj kg mišic, pozdraviti črevesje in črevesno floro, izboljšati koncentracijo in mentalne funkcije in izboljšati kondicijo, ki je od operacije dalje katastrofalna.
Naj povem, da sem iz prehrane že nekaj časa nazaj popolnoma črtal vso predelano hrano (rafinirana olja, predelane mlečne izdelke, sladkarije, itd), pred kratkim pa tudi kruh in testenine in uživam le kolikor se da naravno pridelane izdelke. Prehrano želim osnovati predvsem na: Jajcih, ribah, oljčnem olju, kokosovi masti in zelenjavi. Občasno bi dodal tudi purana, ovsene kosmiče, kak rižev kruh ter sadje. Seveda pa tudi ustrezne prehranske dodatke. Zaenkrat bi se mojim ciljem poskušal čimbolje približati le s pravilno prehrano, kasneje pa tudi fitness/kardio.
Jedilnik in dodatki:
Zajtrk:
domači Kefir 3dl - mi zelo pomaga pri črevesju
Maxx Glutamine 5g ali BCAA 5g ?
B-kompleks Vitamini ali One a day vit. in min.?
Vitamin D3 4000IU
Malica:
3-4 jajca na oko s čebulo, pečena na kokosovi masti + 2x omega 3 + pest mandljev + žlica olivca + 2 rezini riževega kruha
Kosilo:
100-200g pečen oslič/puran na kokosovi masti + 50-100g ovsenih kosmičev + zelenjava
Malica:
100g Sardine/skuša/tuna v olivnem olju + 2x omega 3 + žlica olivca
Maxx Glutamine 5g/BCAA 5g?
To bi blo nekje to. Zanima me, kaj bi bilo za mojo situacijo bolje - nabaviti BCAA ali L-Glutamine? Slišal sem, da Glutamine precej pomaga k zdravi črevesni flori in popravi le-te. Sigurno bom nabavil še Whey za katerega me zanima kam in koliko bi ga bilo najbolje dodati? Če ima kdo še kakšno dopolnilo ali popravek, je več kot dobrodošel. Že vnaprej hvala vsem za pomoč :)