Stran 1 od 2

90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Po jun 06, 2016 16:53
Napisal/-a Gold
Zivjo,

najprej na kratko o meni: 29 let, visina 159cm, trenutna teza 59kg.
Pred tremi leti in pol sem se preselila v tujino in takrat se je zacelo podzavestno naziranje s sladkarijami, ki se je kasneje sprevrglo v zavestno naziranje in iskanje tolazbe v hrani. Pred selitvijo sem imela v zadnjih desetih letih konstantno tezo 59kg, po selitvi je zadeva takoj skocila na 61kg in oktobra 2015 sem pristala na 65kg, kar je za mojo visino absolutno prevec. Temu je sledil jok in stok, potem dva meseca stradanja in cravingov, po cemer sem pristala na 63kg. Na splosno sem bila ves cas na nekih visoko beljakovinskih dietah in preintenzivnih treningih za svojo telesno formo, ki so vedno rezultirali v hitrem upadu motivacije in nato jo-jo efektu, poleg tega pa sem bila konstantno lacna. Decembra sem zacela brati Maxximum forum in naletela na Andrejino preobrazbo z Gromom, ki je bila zame nekaksno razsvetljenje. Moja zacetna postava se mi je zdela dokaj podobna Andrejini, zelela sem si pa tocno tako kot jo je imela ona ob koncu preobrazbe :) malo sem prestudirala njen jedilnik in ugotovila, da je hrane dovolj in da bi ob taki prehrani morda tudi jaz lahko dosegla napredek. Sploh ker ji je Grom v prvem mesecu odsvetoval treninge in ker bi sama v tistem casu tezko preklopila na nov nacin prehrane in hkrati intenzivno trenirala. Po enem mesecu LCHF sem dosegla odlicen napredek brez kakrsnihkoli treningov, teza je padla za 4kg , prsi -5cm (no, tale del mi ni bil prevec vsec), pas -5cm, rit -2cm, stegna -4cm. Veselje neizmerno :) V decembru sem se strogo drzala jedilnika, obcasno sem spuscala tiste hidrate zvecer (kar mi je prineslo nespecnost, nekako sem imela prevec energije), resila sem se odvisnosti od sladkorja (ceprav sem prvi teden umirala na obroke), na splosno je bilo pocutje boljse kot kadarkoli prej (z izjemo konstantne zeje, ne glede na kolicino tekocine).
Potem sem odkrila razne bloge z LCHF sladicami (hvala Stasa in ostali, ki rajcate s temi recepti ane :))) ) in se odlocila sprobati, kar se je izkazalo za napako, saj se je v moji glavi ponovno pojavila odvisnost od sladic in konstatno razmisljanje o le-teh (pa ceprav so bile vse brez moke in sladkorja), ocitno pac moji mozgani ponorijo ob besedi sladica. Prav tako nisem upostevala dejstva, da so te sladice visoko-kaloricne, zraven sem se pa se prenajedla z lesniki in sirom, tako da sem pojedla tudi do 3000 kalorij dnevno. V tem casu sem se zredila 1kg, ampak se je teza po izlocitvi oresckov in drasticnem zmanjsanju kolicine sira lepo vrnila na 59kg, mere pa so ostale enake :)
Trenutno imam zadeve glede prehrane koncno poslihtane v glavi, tako da sem se odlocila, da koncno zacnem s treningi. Ker 4-krat tedensko delam po 13ur (sedece delo, nic gibanja) in imam ostale 3 dni prosto, sem se odlocila, da ob delovnikih uvedem zjutraj pred sluzbo 20minutni HIIT, ob prostih dnevnih pa treninge z utezmi. Do morja imam se natanko 90dni, zato me zanima, kaksen napredek lahko dosezem v tem casu in ali me bo morda letos kaj manj sram na plazi :)

Da ne bom prevec dolgovezila ze v prvi objavi, bi na hitro postavila se sledeca vprasanja:
1. Nekje sem prebrala, da pomanjkanje magnezija doprinasa k nabiraju mascobe na nogah (predvsem na mecih). Tisti, ki se bolj spoznate - ali so te trditve resnicne? Poleg omega 3 in vitaminov in mineralov, sem sedaj namrec uvedla se magnezij. Je smiselno poleg One a day dodatno jemati se magnezij?
2. Trenutno sem se losala vseh odvisnosti razen cokolade Lindt (z 90% kakava), okus se mi je toliko spremenil, da je to zame najboljsa cokolada vseh casov. Koliko skode si naredim, ce jo ohranim na jedilniku? (sicer je namen zreducirati vse vrste sladic na minimum)
3. Glede na to da imam vecino mascobe na nogah in riti (trebuh imam ze od nekdaj bolj ali manj raven) - je smiselna katera druga oblika vadbe? Cilj je izguba mascobe in izoblikovanje telesa.

Danes je sicer ze 6.dan mojega plana, tako da jedilnike objavim kasneje. Prosim za kratko pomoc pri zgornjih dilemah :)

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: To jun 07, 2016 05:51
Napisal/-a Grom
Da ne bom prevec dolgovezila ze v prvi objavi, bi na hitro postavila se sledeca vprasanja:
1. Nekje sem prebrala, da pomanjkanje magnezija doprinasa k nabiraju mascobe na nogah (predvsem na mecih). Tisti, ki se bolj spoznate - ali so te trditve resnicne? Poleg omega 3 in vitaminov in mineralov, sem sedaj namrec uvedla se magnezij. Je smiselno poleg One a day dodatno jemati se magnezij? NA NETU JE PREVEČ INFORMACIJ.
2. Trenutno sem se losala vseh odvisnosti razen cokolade Lindt (z 90% kakava), okus se mi je toliko spremenil, da je to zame najboljsa cokolada vseh casov. Koliko skode si naredim, ce jo ohranim na jedilniku? (sicer je namen zreducirati vse vrste sladic na minimum) POTEM SE ODLOČI IN UKINI ZAČASNO VSE. AMPAK BISTVO JE PREDVSEM TUDI V DRUGI HRANI.
3. Glede na to da imam vecino mascobe na nogah in riti (trebuh imam ze od nekdaj bolj ali manj raven) - je smiselna katera druga oblika vadbe? Cilj je izguba mascobe in izoblikovanje telesa.
90% MOJIH STRANK NE VADI IN HUJŠAJO.
VADBA JE OK ZA ZDRAVJE IN DOBRO POČUTJE. NIKAKOR PA NUJNA ZA HUJŠANJE. JE TUDI OK DA KREPIŠ MIŠICO IN DA TI JO ZATEGNE TER DA UPORABLJAŠ MALO VEČ KALORIJ V MIROVANJU, MED SPANJEM. SAMO TO JE INTENZIVNA VADBA Z OBREMENITVIJO V NORMALNIH KOLIČINAH

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: To jun 07, 2016 14:12
Napisal/-a Gold
Grom še eno vprašanje na hitro: Ali zjutraj črna kava BREZ mleka in sladkorja prekine delni post?
Trenutno izvajam delni post 16/8 in ne bi rada že pri kavi zatajila. Pa hvala za odgovore :)

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: To jun 07, 2016 15:00
Napisal/-a Maja77
Pozdravljena,

Ne, crna kava brez dodatkov ne bo prekinila posta.

Srecno!

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Če jun 09, 2016 09:17
Napisal/-a Grom
po moje komot
še poveča izražanje genov v smeri kot keto in post.. torej v smeri ki jo želiš s tem doseči

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Če jun 09, 2016 11:28
Napisal/-a Gold
Hvala obema za hitre odgovore :)
Imam se vprasanje glede lokalne izgube mascobe, ker mi zgornji del telesa pobira ekstremno hitro, spodnji pa pocasneje.
Kaksen nasvet, kako pospesiti izgubo mascobe na nogah in zadnjici? Je smiselno povecati stevilo kalorij (do sedaj jih sicer nisem nikoli stela, sem pa drzala nacel LCHF) in se osredotociti na treninge z utezmi za spodnji del telesa? Kaksen drug nasvet kako pospesiti lokalno izgubo mascobe?

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Če jun 09, 2016 11:30
Napisal/-a miki80
Tako je pri vseh, okoli trebuha gre najpočasneje, saj je tudi tu ponavadi največ maščobe.
Najdlje pa rabiš za spodnji del trebuha. In edina metoda je, da ti pač pobere "po vrstnem redu".

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Če jun 09, 2016 11:57
Napisal/-a Gold
@miki80: Pri meni gre ravno obratno, najprej gre trebuh stran, potem ostalo. Ce pogledam skupno od decembra (odkar sem na LCHF) sem okoli pasu izgubila cca.8cm, okoli zadnjice pa zal samo 4cm...in potem opticno rit zgleda se vecja kot prej, ko je pas ozji :) Zato me zanima, kako pospesiti, ampak na nogah in zadnjici, trebuh je se najmanjsi problem :)

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Če jun 09, 2016 12:03
Napisal/-a miki80
Ja, ampak verjetno še imaš vedno največ okoli trebuha?

Primi se za kožno gubo, kje je je več, okoli trebuha ali okoli rok?

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Če jun 09, 2016 12:18
Napisal/-a Gold
Mislim da ne. Ce primerjam roke in trebuh, imam vec na rokah. Sicer sm si kupila tisti kaliper za merjenje mascobe, ampak je zadeva totalno nezanesljiva (ali pa sem jaz srot robo narocila).

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Če jun 09, 2016 19:18
Napisal/-a Grom
Gold je napisal/-a:Hvala obema za hitre odgovore :)
Imam se vprasanje glede lokalne izgube mascobe, ker mi zgornji del telesa pobira ekstremno hitro, spodnji pa pocasneje.
Kaksen nasvet, kako pospesiti izgubo mascobe na nogah in zadnjici? Je smiselno povecati stevilo kalorij (do sedaj jih sicer nisem nikoli stela, sem pa drzala nacel LCHF) in se osredotociti na treninge z utezmi za spodnji del telesa? Kaksen drug nasvet kako pospesiti lokalno izgubo mascobe?


traja mesece da se prerazporedi ampak po mojih izkušnjah se na LCHF po daljšem obdobju maščoba kopiči bolj enakomerno

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Sr jul 13, 2016 18:02
Napisal/-a Gold
Prosim za kaksno zensko in/ali profi mnenje ali izkusnje, kaksen je vpliv LCHF prehrane na celulit. Odkar sem na LCHF se mi je celulit namrec poslabsal in ga imam tudi na predelih, kjer prej ni bil viden. Na tujih forumih sem zasledila, da se to lahko zgodi zaradi mlecnih izdelkov - razni siri in sladka smetana, tako da sem razmisljala, da bi te izdelke izlocila in se osredotocila na kokosovo mascobo, avokado, olivca. Ce ima kdo kaksne izkusnje s tem, naj prosi deli :) V dilemi sem, kaj storiti z maslom (glede na to da nimam priloznosti kupovati domacega iz surovega mleka, o kvaliteti tistega kupljenega pa prakticno ne vem nic), mogoce bi ga bilo tudi smiselno izlociti.
Trenutno imam sicer grozne probleme z zejo, ceprav vsak dan spijem vsaj 3 litre vode. Poskusila sem tudi vodo z limono in ne pomaga. Ce ima kdo kak pameten nasvet, se priporocam :)

Kratko porocilo: Z izjemo prejsnjega tedna sem se drzala LCHF smernic, kile in centimetri so sli lepo dol. Prva dva tedna sem pridno trenirala in so bli rezultati super, potem sem zaradi selitve in pomanjkanja casa opustila treninge in se drzala zgolj prehrane. Prejsni teden sem pa dozivela totalni poraz in se 7dni veselo basala s cukrom (sicer se mi je to zgodilo prvic od decembra, na povecan nivo stresa sem se vedno odzivala z basanjem s cukrom), tako da grem spet od zacetka. V glavi znova kaos, telo hoce cuker, mozgani pravijo NE, tako da komaj cakam, da ta prvi teden po basanju mine in z njim izgine tudi zelja po cukru. Na novo sem v prehrano uvedla lososa (prvic in drugic mi je bil milo receno ogaben, tretjic pa presenetljivo okusen) in sardine. Razmisljala sem tudi, da bi vsak dan zapisovala jedilnike in pocutje, mogoce bi mi pomagalo pri motivaciji za naprej.

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: Ne jul 17, 2016 11:32
Napisal/-a Grom
celulit je amščobe in gre dol.. verjetno zadrzujejs malo vode zaradi katabolizma in se ti zdi. pa prazen glikogen v misici in zato trenutno manj zategnjeno

all out dalje in je

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: To jul 19, 2016 12:44
Napisal/-a Gold
@Grom: Maslo tudi vrzem ven? Ce se ne motim, sem na blogu Anite Supe brala, da maslo na telo deluje drugace kot ostali mlecni izdelki. Mnenje?

Re: 90 dni LCHF

OdgovorObjavljeno: To jul 19, 2016 12:52
Napisal/-a miki80
Dom je v zadnjem podcastu dejal, da lahko določenim posameznikom nasičena maščobe v mlečnih izdelkih (da, tudi maslu) deluje slabo. Seveda je vse odvisno od posameznika, ampak najlažje je pač odstraniti vse, pa je, nadomesti pa se ga z kokosovim maslom, olivami in avokadom.