Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

 
Crush Bar FORUM Komplet knjig Bemumast
 
Danes je Ne nov 17, 2019 14:17

Beljakovinski kruh

Moderatorji: UrosS, Metka, Stasa, Grom

<< x

nani1

Uporabniški avatar

Senior Member

Vnosov: 661

Pridružen: To jul 19, 2011 00:36

Odgovor To jan 13, 2015 21:55

Beljakovinski kruh

Sestavine:

250 g skute (polnomastna ali light - po želji)
3 jajca (ali pa samo beljaki)
70 g mletih mandljev/lešnikov/kokos moke
70 g lanenih semen (celih)
1 pecilni prašek
3 jedilne žlice začimb za kruh (opcijsko: koriander/origano/mak/kumina/poper...karkoli vam paše)
3 jedilne žlice sončničnih semen (opcijsko)
3 jedilne žlice bučnih semen (opcijsko)
žlička soli

Priprava:

Za beljakovinski kruh zmešamo vse suhe sestavine in dodamo jajca ter skuto. Testo damo takoj na pekač ter pečemo ca. 60 do 80 minut pri temperaturi 150°C. Z leseno palčko naredimo preizkus, če je beljakovinski kruh že pečen.

Nasvet:

Sestavine zadostujejo za približno 2 dolga štirikotna pekača. Beljakovinski kruh shranjujte v hladilniku, saj se zaradi beljakovin zelo hitro kvari. Lahko ga tudi zamrznemo. Idealno nadomestilo pri dietah z nizkim vnosom ogljikovih hidratov.

Povzeto po LINK


Slika

Slika
Vprašaj vse, ne zaupaj nikomur.
Ultimate source of knowledge is experiment.
<< x

Daisy88

Pleničar

Vnosov: 14

Pridružen: Sr dec 03, 2014 15:44

Odgovor Sr jan 14, 2015 10:58

Re: Beljakovinski kruh

Prilagam recept še za eno različico kruha:
Sestavine:
  • 1/2 skodelice prosene kaše + 1 skodelica vode
  • 1/2 skodelice lupin semen indijskega trpotca
  • 1/2 skodelice mandeljnov
  • 1/2 skodelice tople vode
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 vrečka instant kvasa
  • ščepec soli
Priprava:
Proseno kašo operemo pod tekočo vodo in skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Pazimo, da ne prismodimo in po potrebi dolijemo še malo vode. Priporočam, da kašo skuhate še "al dente", saj boste tako imeli v kruhu občutek semen. Kašo odstavite iz ognja in počakajte, da se malo ohladi.

Mandeljne na grobo zameljite ali naribajte in v večji posodi zmešajte z indijskim trpotcem in kvasom. Dodajte 1/2 skodelice tople vode, olje in ohlajeno proseno kašo (lahko je še malo topla). Vse dobro premešajte in malo pregnetite ter oblikujte hlebček. V pokriti posodi pustite vzhajati približno 30 minut.

Medtem zagrejte pečico na 175oC in malo namastite pekač z olivnim oljem. Nanj položite hlebček kruha in pecite približno 1 uro in 15 minut. Kruh se peče nekoliko dlje ker vlaknine nase vežejo veliko vode.

Za tiste, ki želite pripravit kruh brez kvasa, pa je najlažje uporabit en zavitek pecilnega praška. V tem primeru dodajte v kruh še 1 žlico jogurta.

lp
osebno trenerstvo, skupinski treningi (BP kids, BP active, BP crossfit)


www.bpteam.si Slika
<< x

didi82

Pleničar

Vnosov: 2

Pridružen: Če feb 05, 2015 09:28

Odgovor Pe feb 27, 2015 15:24

Re: Beljakovinski kruh

Mi lahko kdo pove, kje se kupijo semena indijskega trpotca?
Hvala.
<< x

UrosS

Uporabniški avatar

Posting Freak

Vnosov: 11011

Pridružen: Ne feb 28, 2010 17:17

Odgovor Pe feb 27, 2015 18:30

Re: Beljakovinski kruh

didi82 je napisal/-a:Mi lahko kdo pove, kje se kupijo semena indijskega trpotca?
Hvala.


Tukaj: http://www.maxximumshop.si/vitalnost/i_ ... um-v-prahu

Vrni se na Zdravi in dietni recepti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov


 
Warrior Solo Bar 35 g Metapure 2 kg 50% - forum
 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
.