Bemumast 3 - Imate jajca?

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

S Hribolazcem do motivacije in zdravega življenja

  • avtor: hribolazec.si
  • 18.04.2014

Pohodništvo še ni bilo tako zabavno

Vedno toplejši dnevi vztrajno napovedujejo prihod poletja - letnega časa, ko se športni navdušenci in rekreativci podajo v naravo. Zato se bodo prav ti še dodatno razveselili spletnega portala Hribolazec.si, ki je namenjen spodbujanju  kakovostnega preživljanja prostega časa v naravi. S pomočjo majhnega čip-obeska uporabniku omogoča spremljanje svojih pohodov na Šmarno goro ter Slivnico nad Cerknico, v bližnji prihodnosti pa tudi na drugih priljubljenih vrhovih.

 Tek, kolesarjenje ter hoja v hribe veljajo za tako rekoč slovenski nacionalni šport. In kar je za Slovence Triglav, je za Ljubljančane in Ljubljančanke Šmarna gora. S 669 metri nadmorske višine velja za najbolj obiskan vrh v Sloveniji, saj ga skozi celo leto obiskujejo tako romarji, družine z otroci, šolarji kot tudi rekreativci. In prav slednjim je namenjen Hribolazec.si, saj jim omogoča, da med gibanjem v naravi sodelujejo v izzivih, merijo svoje dosežke, ter jih primerjajo s prijatelji in drugimi uporabniki.

Hribolazec.si uporabnika spodbuja k hoji in gibanju preko zanimive uporabniške izkušnje, tako da beleži število vzponov na priljubljeno pohodniško točko pri tem pa omogoča realno primerjavo rezultatov, saj sta začetna in končna točka vedno na istem mestu, medtem ko pri merjenju z lastno uro lahko prihaja do odstopanj med rezultati.

Vse kar mora uporabnik narediti je, da pred vzponom oziroma pred spustom majhen čip-obesek prisloni k merilnemu stebričku in s tem zabeleži začetek ali konec poti. Preko spletne strani www.Hribolazec.si pa si lahko nato uporabnik ogleda svojo statistiko in jo primerja z ostalimi uporabniki.

To je odličen način za spremljanje svojega napredka, prav tako pa so podatki kot so rekord vzpona med uporabniki (14:22 minut) in število vzponov v tekočem mesecu (80 vzponov v mesecu marcu 2014) zagotovo lahko velik motivator za vsakega uporabnika. Omenimo, da Hribolazec.si omogoča tudi pregled nad številom porabljenih kalorij, v kratkem pa še prehojeno razdaljo in višinsko razliko.

Trenutno sta z merilnim stebričkom »opremljeni« Šmarna gora in Slivnica nad Cerknico, vendar pa pri Hribolazec.si že v mesecu aprilu načrtujejo osvajanje novih vrhov.

Več o Hribolazcu lahko izveste na spletni strani www.Hribolazec.si .


 
Stašina Fit kuhinja