Maxximum Adapt

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Kaj je MaxxFIT Primal Flow?

  • avtor: Sanja Pahernik, www.maxxfit.si
  • 28.01.2014

MaxxFIT Primal Flow je vadba, katere glavni smisel je neprekinjeno gibanje, ki predstavlja zahteven, a hkrati zabaven trening. Združuje elemente več disciplin; od joge, oponašanja gibanja živali do borilnih veščin, gimnastike, funkcionalnih vaj s težo lastnega telesa in podobno. S tovrstno vadbo pridobivamo gibljivost, okretnost, stabilnost, vzdržljivost, moč, razvijamo pa tudi koordinacijo in živčno-mišične povezave.

KORISTI:

Izboljšana športna zmogljivost:

Vadba MaxxFIT Primal Flow se je sprva razvila kot dodatek k ostalim vadbam, ki se odvijajo v našem centru. Opazili smo namreč, da med treningi ne moremo posvetiti dovolj časa razgibavanju, vajam za močno jedro, agilnost, koordinacijo in raztezanju. Primal Flow se osredotoča prav na to. Ne glede na to, kaj je vaša primarna športna disciplina, bo vadba MaxxFIT Primal Flow izboljšala vašo učinkovitost.

One Leged Squat


Alligator


Beast


 

Koordinacija gibanja:

Edinstvena značilnost MaxxFIT Primal Flowa je večravninsko gibanje. Svoje telo učite, da se giblje usklajeno, kot celota.

Bridge


Cow


Bemumast 3 - Imate jajca?

Kardio trening:

Nekateri eksplozivni elementi MaxxFIT Primal Flowa so izredno zahtevni in predstavljajo izziv za anaerobni sistem, manj zahtevna gibanja pa pri nižji intenzivnosti izvajamo dlje časa in tako krepimo aerobni sistem.

Sideape - začetek


Sideape - konec


Sidekick


 

Stabilnost:

MaxxFIT Primal Flow krepi prav vse sklepe; od zapestij in ramen do kolkov, kolen in gležnjev. Veliko gibanja se odvija na vseh štirih (stopala in dlani so v stiku s tlemi), kar omogoča medsebojno koordinacijo sklepov.

Cocorinha


Frog


 

Gibljivost:

Gibljivost je v običajnih vadbenih programih pogosto zapostavljen element. Vadba MaxxFIT Primal Flow nas popelje skozi gibanje, ki naravno povečuje gibljivost in fleksibilnost. Raztezamo se med gibanjem, ne z izolacijskimi vajami.

Scorpion


Wild Thing


 

Sprostitev:

Kombinacija elementov, združenih v MaxxFIT Primal Flowu, je zelo posrečena in zabavna, vzdušje med treningom je zelo sproščeno. Na koncu vadbe s pomočjo stretching joge poskrbimo za popolno umiritev ter sprostitev telesa in duha.

Quadstrech


 

Vadba MaxxFIT Primal Flow je nastala s sodelovanjem dveh inštruktorjev:

Sanja Pahernik je osebna trenerka in prehranska svetovalka, ki se je v svoji športni karieri preizkusila v ritmični gimnastiki, borilnih veščinah (capoeira) in fitnesu, zadnja leta pa se posveča predvsem funkcionalnemu treningu in jogi.

Dubravko Mikač je navdušenec nad vsemi oblikami športa, predvsem nad borilnimi veščinami, kot so brazilski jiu jitsu, wrestling, boks, kickboks, in nekaterimi tradicionalnimi disciplinami, ki izvirajo iz Kitajske in Rusije. Vodi tudi funkcionalne treninge.


 
Odprodaja 2020