Maxximum Adapt

Izšla je devetnajsta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Torta NJAMATELA

  • avtor: Staša Grom, dipl. dietetičarka, www.fitkuhinja.si
  • 30.11.2017

Torto nutelo zagotovo poznate. Odlična sladica z veliko nutele in … veliko sladkorja. Tokrat sem za vas pripravila torto njamatelo, ki ne vsebuje moke in dodanega sladkorja, za piko na i pa sem ji dodala še mascarpone kremo. Vsi, ki so jo pokusili, so bili navdušeni. Uporabila sem lešnikov namaz brez dodanega sladkorja Almitas.

Biskvit:

6 jajc
150 g masla
150 g lešnikovega namaza brez dodanega sladkorja Almitas*
80 g naravnega sladila brez kJ/kcal Sukrin*
6 žlic mletih lešnikov

Lešnikova krema:

500 ml sladke smetane
5 žlic lešnikovega namaza brez dodanega sladkorja Almitas*

Bela krema:

400 g mascarpona
400 ml sladke smetane
3-5 žlic naravnega sladila brez kJ/kcal Sukrin*
2 žlici ruma

Čokoladni obliv:

100 g temne čokolade
25 g kokosove maščobe

Priprava:

Rumenjake in beljake ločimo ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo, odstavimo in vanj umešamo lešnikov namaz Almitas. Nekoliko ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Masi izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete lešnike. Maso damo v tortni model, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 do 20 minut pri 180 stopinjah C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in prerežemo na dva oblata.

Sledi priprava krem. Lešnikovo kremo pripravimo tako, da pričnemo stepati sladko smetano in ji proti koncu po žlicah dodamo lešnikov namaz Almitas. Belo kremo pripravimo tako, da mascarpone premešamo s sladilom Sukrin, rumom in stepeno sladko smetano.

En oblat damo na tortni podstavek in ga ogradimo z očiščenim tortnim obodom. Po želji ga navlažimo z mešanico vode in sladila Sukrin. Na oblat naložimo lešnikovo kremo in pokrijemo z drugim oblatom. Nato premažemo še z belo kremo in jo z lopatko čim bolj poravnamo. Torto prelijemo s čokoladnim oblivom, ki ga pripravimo tako, da stopimo kokosovo maščobo in ji primešamo sesekljano temno čokolado. Torto postavimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik.

Torta NJAMATELA

Dober tek :)

Oglejte si več receptov na www.fitkuhinja.si

*Na voljo v trgovinah Maxximum Shop in DM 


 
Maxx Burner