Bemumast 3 - Imate jajca?

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Low Fat sirov burek

  • avtor: Staša Grom
  • 17.04.2006

Marsikdo je prepričan, da zdravo prehranjevanje in zdrava prehrana pomenita enolične, dolgočasne jedilnike in odpovedovanje vsem najljubšim jedem. Vendar tokratni recept dokazuje, da se da z nekaj eksperimentiranja, z iskanjem alternativ, ki vsebujejo manj maščobe in dobre ogljikove hidrate, pripraviti marsikaj. Predstavljamo vam low fat sirov burek.

Sestavine:

240 g polnozrnatega vlečenega testa
500 g nepasirane lahke skute
250 g lahkega svežega sira (Cottage Cheese z 0,9 % m.m.)
2 jajci

Priprava:

Skuto, sveži sir in jajci premešamo. Vlečeno testo razgrnemo po delovni površini. Po dva lista testa skupaj premažemo z ustrezno količino nadeva in zvijemo. Zvitke v pekač polagamo poljubno - odvisno od oblike pekača. Lahko jih polagamo v obliki spirale (okrogel pekač), lahko jih polagamo enega poleg drugega ... čisto vseeno. Pomembno je le, da so zvitki tesno eden zraven drugega in da je pekač v celoti lepo napolnjen.

Pečico segrejemo na 220 stopinj C in burek pečemo približno 20 minut. Nato ga prelijemo s skodelico slane vode in pečemo še približno 10 minut. Po potrebi znižamo temperaturo pečice. V primeru, da se vsa voda ne vpije oz. izpari, odvečno preprosto odlijemo. Burek razrežemo na 4 kose.

Sestava za 1 kos:

Energijska vrednost 329,5 kcal
Beljakovine 32,5 g
Ogljikovi hidrati 34,1 g
Maščobe 6,4 g

 

Dober tek!

Stašina Fit kuhinja