Bemumast 3 - Imate jajca?

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Beljakovinski narezek za zabave

  • avtor: Polona Fonda
  • 05.02.2010

Zagotovo se kdaj znajdete pred dilemo, kaj ponuditi gostom na zabavi in obenem ostati v okviru začrtane diete oziroma zdravega prehranjevanja. Vse kar potrebujete je le nekaj osnovnih beljakovinskih živil in kanček iznajdljivosti.

Potrebujemo:

goveji pljučni file
piščančje prsi v ovitku
pršut
prekajenega lososa
raznoliko zelenjavo
limono
vejico peteršilja
celi poper
korenje

Ostalo:

modelčki za piškote
kokosovo maslo

Goveji pljučni file popečemo na teflonski posodi, ki smo jo predhodno pomazali s kokosovim maslom. Ko je file pečen, ga ohladimo in narežemo na tanke rezine. Najlažje boste to storili kar z uporabo naprave za rezanje salam in sira. S to napravo na tanke rezine narežemo tudi pršut, ki mu še prej odstranimo vso maščobo.

Na rezine govejega file položimo malo lososa in vse skupaj zavijemo v zvitek, ki ga zatesnimo z zobotrebcem. Pršut, preostalega lososa in zvitke lepo razporedimo po pladnju ali kuhinjski deski.

Piščančje prsi v ovitku narežemo na malo debelejše rezine in iz njih s pomočjo modelčkov za piškote, ustvarimo najrazličnejše oblike. Nekaj srčkov, zvezdic ali lunic lahko ustvarimo tudi iz rezine govejega pljučnega fileja.

Pomembno je, da vsa živila lepo razporedite po pladnju. Narezek dodatno okrasite še z gobami, vejicami peteršilja, poprom in rezinami limone. Zraven ponudite še korenčkove palčke. Korenje preprosto narežite na dolge, tanke palčke in jih postavite v skodelico.

Za konec pa lahko narezek okrasite še s kakšnim znakom ali sporočilom, ki ga izdelate sami. Pomembno je, da za ustvarjanje takšnih jedi nikar ne pozabite vklopiti svoje domišljije.

Sestava za posamezna živila:

100 g kcal B (g) OH (g) M (g)
goveja pljučna 92 16,2 0 2,5
pršut 162 18 2 8
piščančje prsi v ovitku 92 18 0,5 2
prekajeni losos 117 18,3 0 4,3

 

Maxximum Adapt