AKCIJA Maxximum Pure Whey + dodatni izdelek

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

FIBO 2014

  • avtor: Gašper Grom in Uroš Sobočan
  • 08.04.2014

Nemški Köln je letos že drugič zapored gostil vodilni evropski sejem prehranskih dopolnil, prehrane za športnike ter fitnes in wellness opreme – FIBO. Sejma se je ponovno udeležila tudi ekipa Maxximum, predvsem z namenom seznanitve z novostmi in predstavitve novih izdelkov, ki se bodo v bodoče pojavili tudi na policah Maxximum Shopa, seveda pa tudi zaradi odličnega vzdušja, ki je vedno prisotno na tovrstnih prireditvah. Le malokrat se namreč na istem mestu zbere toliko ljudi, ki jih druži bolj ali manj le eno – fitnes.

Sejem FIBO je razdeljen na tri dele. Prvi del je bil namenjen predstavitvi proizvajalcev opreme za fitnes centre, wellness opreme in opreme za rehabilitacijske centre. Glavna novost, s katero je FIBO postregel letos, je bila predstavitev proizvajalcev iz vhodnega dela sveta. Del sejma, ki so ga poimenovali China Pavilion, je bil tako namenjen izključno proizvajalcem in ponudnikom fitnes in wellness opreme s Kitajske. Sejem FIBO se bo namreč jeseni odvijal tudi v največjem kitajskem mestu Šanghaj.

Če je bil FIBO prejšnja leta bolj zastopan s strani podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo športne prehrane, je zadnji dve leti na sejmu opaziti večji obisk podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo športne opreme, wellness opreme in opreme za skupinske vadbe. Tudi proizvajalci so opazili vedno večjo priljubljenost vadb, kot sta crossfit in vadba na prostem, zato v svojo ponudbo uvrščajo tudi izdelke, namenjene postavitvi fitnes centrov na prostem. Zelo nas je navdušil simulator plezalne steze, ki zagotovo spada med najbolj inovativne novosti. Na področju razvoja fitnes naprav je bilo tudi letos moč opaziti implikacijo tehnologije, kot so zasloni na dotik in povezljivost naprav s pametnimi telefoni, v trenažerje, tekalne steze, sobna kolesa in podobno.

 Maxximum Team pridno trenira tudi na sejmu FIBO :)


Tudi FIBO MED, del sejma z opremo za rehabilitacijske centre, nam je postregel z občutno večjo ponudbo kot v preteklosti. Masažne naprave, pripomočki za merjenje telesne sestave, tekalne steze za analizo hoje in teka ter podobne novosti kar same po sebi pričajo, da sta tudi regeneracija in rehabilitacija postala pomembna člena zdravega in dolgoročno zdravega športnega udejstvovanja.

Drugi del sejma je bil namenjen skupinskim vadbam: zumbi, les millsu, pilatesu in drugim bolj ali manj že znanim zvrstem. Obiskanost tega dela sejma je bila presenetljiva, saj so bile, v primerjavi s prejšnjimi leti, vse vadbe tako rekoč zasedene do zadnjega kotička.

Zadnji del sejma, imenovan FIBO POWER, ki je najbolj zanimiv za večino obiskovalcev, je bil namenjen predstavitvi proizvajalcev prehranskih dopolnil in športne prehrane, športnih oblačil in s tem povezanim zabavnemu programu. Na stojnicah proizvajalcev so gostovale znane osebnosti s sveta fitnesa in bodibildinga, kot na primer Larissa Reis, Ronnie Coleman, Denis Wolf, Jay Cutler in Dorian Yates. Glavna novost je bil ločen del, v katerem so svoj prostor našla podjetja, ki proizvajajo opremo in prehrano za navdušence nad borilnimi veščinami.

 Obiskovalci so se lahko preizkusili v številnih zabavnih nagradnih igrah


Tudi letos nas FIBO ni razočaral. Dejstvo, da je bil sejem razprodan, priča o tem, da se vedno več posameznikov želi informirati o novostih na področju športa, fitnesa, wellnessa in rehabilitacije. Tudi mi smo domov odšli z veliko mero elana in motivacije za prihodnje načrte in izzive. Novosti, s katerimi smo se seznanili na sejmu, bomo seveda z veseljem predstavili tudi vam. Spremljajte nas, obljubimo, da vam ne bo žal. V nadaljevanju pa si oglejte, kaj v prihodnosti lahko pričakujete od proizvajalcev prehranskih dopolnil in športne prehrane, ki jih ponujamo v Maxximum Shopih.

 Sejem nas je tudi letos navdušil in nam dal veliko elana in motivacije za prihodnje načrte in izzive :)

 

Komentar Gašperja Groma

ALL STARS

Nemško podjetje All Stars vsako leto na sejmu preseneti z nekaj novostmi. Vedno se radi udeležimo sestanka pri njih, saj je preizkušanje najnovejših beljakovinskih ploščic eden od običajnih delov. Tudi tokrat All Stars ni razočaral, predstavil je namreč njihovo najnovejšo beljakovinsko ploščico, ki po mnenju vseh, ki smo jo preizkusili, prekaša vse ostale. Tako se je lanskima hitoma Real Pro Low Carb ploščici in Crisp Pro plošči pridružila nova Muscle Protein beljakovinska ploščica, ki po strukturi in okusu spominja na vsem znani Snickers. Za razliko od večine beljakovinskih ploščic, ki arašide, Muscle Bar pod čokoladnim oblivom skriva okusne lešnike, slastno karamelo in mehko beljakovinsko sredico.

 Nova All Stars beljakovinska ploščica prekaša vse ostale


Med novostmi sta zanimiva izdelka tudi Pump Booster, ki je že na voljo v Maxximum Shopih, in novi Raw Intensity Neuro Booster. Oba sta namenjena pripravi napitka za pred in med treningom. Prav tako smo izvedeli, da lahko v roku nekaj mesecev pričakujemo tudi novi okus Hy-Pro Deluxe praška za pripravo beljakovinskega pudinga ali napitka.

BIOTECH USA

BioTech USA je podjetje, ki je v lanskem letu predstavilo največ novosti, med drugim so tudi popolnoma prenovili videz embalaž svojih izdelkov. Z letošnjim letom so spremenili in posodobili tudi svoj logotip. Med novostmi so najbolj zanimive ploščice z ovsenimi kosmiči Oat & Fruits ter Oat & Nuts. Podobne so doslej znanim Oat Snackom, le da so sočnejše in okusnejše.

Omeniti še velja izboljšano verzijo Super Fat Burnerja, izdelek Amino Essentials z esencialnimi aminokislinami v prahu z okusom pomaranče in limone za pripravo napitka za med treningom, izdelek Beef Amino, ki vsebuje aminokisline iz mesnih beljakovin in seveda najnovejšo verzijo Nitrox Therapy formule za pripravo napitka za pred treningom. V Maxximum Shopih pa že imamo na voljo novi HMB v prahu.

Kmalu prihaja še linija za vzdržljivostne športnike z različnimi tipi gelov, ki poleg glukoze vsebujejo tudi aminokisline BCAA, kofein in srednjeverižne trigliceride kot najhitrejši vir energije.

QNT

Belgijski proizvajalec prehranskih dopolnil in športne prehrane QNT je v svojo široko paleto kakovostnih izdelkov dodal dva nova. Amino RMT prašek za pripravo napitka za pred in med treningom vsebuje mikronizirani glutamin, aminokisline BCAA, histidin, citrulin beta-alanin, tirozin, izvleček zelenega čaja ter druge snovi, ki omogočajo boljši trening in hitrejšo regeneracijo. Izboljšano je tudi že znano in zelo priljubljeno dopolnilo Stack Force, ki sedaj vsebuje kar nekaj novih sestavin kot pomoč za izgorevanje telesne maščobe in več energije.

Sestanek z lastnikom podjetja QNT pa sem izkoristil tudi za vprašanje, ki mi ga pogosto postavljajo kupci v naših trgovinah. Da, vse okuse Delicious Wheya bomo kmalu dobili tudi v večjem 2,2 kg pakiranju. Tako se bodo čokoladi, vanilji, jagodi in banani v večjem pakiranju pridružili tudi okusi kokos, karamela in piškotek. Prav tako lahko kmalu pričakujemo nov okus beljakovinske ploščice SoGood.

Amino RMT in novi Stack Force sta že na poti v Maxximum Shope in jih pričakujemo enkrat v prihodnjem tednu.

ACTIVLAB

Podjetje Activlab je v ospredju predstavilo novo linijo izdelkov s piščančjimi beljakovinami: Chicken Protein Bouillon (piščančja beljakovinska juha), Chicken Gainer (beljakovinsko-hidratni obrok za hitro pripravo), Chicken Protein Amino Caps in Chicken Protein Carnosine Boost. Piščančje beljakovine so encimsko pridobljene iz piščančjih prsi in razgrajene na piščančji hidrolizolat, ki ga predstavljajo polipeptidi ali posamezne aminokisline, glede na stopnjo obdelave. Njihova glavna prednost je hipoalergenost (v primerjavi z drugimi beljakovinami ne povzročajo alergij) in visoka vsebnost določenih aminokislin, predvsem arginina, glutamina, glicina in prolina. Arginin je pomemben kot prekurzor za tvorbo NO (dušikovega oksida), kar pride do izraza pri napornih treningih, glicin za tvorbo kreatina in prolin za zaščito sklepov in tetiv kot hranilo za obnovo hrustančnega tkiva. Osebno se mi zdita za slovenski trg najbolj zanimiva izdelka Chicken Protein Carnosine Boost in Chicken Protein Amino Caps. Chicken Protein Carnosine Boost vsebuje peptidne aminokisline iz piščančjih prsi z izredno visoko vsebnostjo histidina, ki je ob beta-alaninu prekurzor karnozina. Izdelek je obogaten z beta-alaninom (v izdelku ga je več kot 30 %). Tako histidin kot beta-alanin sta pomembna za tvorbo karnozina, ki nevtralizira kislost v mišičnem tkivu in tako preprečuje utrujenost mišic med vadbo. Veliko se uporablja tudi v anti-age krogih. Zaradi vseh anvedenih koristi lahko ta izdelek kmalu pričakujete na policah Maxximum Shopov.

Poleg piščančje linije je Activlab predstavil tudi nekaj drugih izdelkov, kot so High Whey Premium Protein Isolate – izolirane sirotkine beljakovine vrhunske kakovosti, izdelek Firestarter z odlično sestavo (beta-alanin, arginin, tirozin, sinefrin, kofein, malinovi ketoni in minerali), ki služi hkrati kot fat burner in pre-workout booster, in za konec še Guarana Caps z izvlečkom gvarane, ki je vir kofeina.

Še bolj kot novi izdelki mi je bil zanimiv večurni pogovor z Activlabovim vodjo razvojnega oddelka, s katerim sva izmenjala nekaj zanimivih idej. Med drugim mi je omenil njihovo novo linijo izdelkov za lekarne, izmed katerih se nekateri lahko prodajajo tudi kot prehranska dopolnila. Posebna mineralna mešanica ElectroVit brez dodanih ogljikovih hidratov, ki je prvenstveno namenjena onkološkim bolnikom in oslabelim zaradi določenih bolezenskih stanj, ima velik potencial tudi za uporabo pri vzdržljivostnih športih in v prehodnih fazah ketogene diete. Zanimiv je tudi izdelek Happy Tabs z aminokislinami fenilalaninom, tirozinom in triptofanom ter dodanim B-kompleksom, kar je priljubljena kombinacija v izdelkih za izboljšanje počutja ter blaženje tesnobe in blage depresije. Izdelek, ki me je v tej liniji najbolj prepričal, pa je zagotovo RecoMed, zelo kakovostna mešanica sirotkinih beljakovin z dodanimi šestimi esencialnimi aminokislinami. Sestava izdelka se tako kar najbolj približa idealni sestavi v smislu izkoristka v človeškem telesu. Tudi ta izdelek je namenjen onkološkim in drugim bolnikom, vendar se že pripravlja verzija za trg športne prehrane, ki  bo na voljo kmalu.

Povezava do galerij:

FIBO 2014 - prvi dan
FIBO 2014 - drugi dan

Povezava do foruma:

FIBO 2014 - Sejem športne prehrane in opreme


 
Bemumast 3 - Imate jajca?