AKCIJA Maxximum Pure Whey + dodatni izdelek

Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

Balkansko prvenstvo IFBB, Čačak 2012

  • avtor: Gašper Grom
  • 30.04.2012

Slovenska reprezentanca se je med 27. in 29. aprilom 2012 prvič v zgodovini udeležila Balkanskega prvenstva IFBB, ki ga je letos gostilo mesto Čačak. Na tekmovanju je nastopila pomlajena reprezentanca: Tadej Štrakl v kategoriji bodyclassic do 180 cm, Gregor Panker v kategoriji bodyclassic nad 180 cm in Mojca Petaros v kategoriji Fitness. V hudi konkurenci 9 držav so naši dosegli dobre rezultate, še posebej, če upoštevamo, da so to bili za vse prvi nastopi v močni IFBB zvezi, oziroma sploh prvi nastop na tekmovanju za Gregorja. Vse tri čaka lepa prihodnost na tekmovalnih odrih, če bodo s svojim trdim delom nadaljevali kot do sedaj.

Tadej je zaradi združitve kategorij nastopil v kategoriji do 180 cm. Do združitve je prišlo zaradi premajhnega števila prijavljenih tekmovalcev v katgoriji pod 175 cm. Posledično je bila večina tekmovalcev višjih od Tadeja, kar pomeni večjo širino in predvsem več dovoljene telesne teže ter tako več mišic. Razlike, ki takoj padejo v oči. Tadeju tako ni uspela uvrstitev v finale, oziroma med najbolših šest tekmovalcev. V vsakem primeru velja za izredno perspektivnega tekmovalca z odlično genetiko za bodyclassic kategorije. Do naslednje sezone mora popraviti spodnji del telesa ter trebušni del, ima pa tudi še nekaj rezerve pri pridobivanju mišične mase ter kvalitete mišic, ki pride šele z leti treninga. Tadej ima še nekaj rezerve tudi pri letih, saj zaenkrat še vedno spada med juniorje.

Gregor, ki je tokrat nastopil prvič sploh, je prijetno presenetil. Njegove mišice na odru izgledajo izredno kompaktno in kljub nekoliko večjemu deležu telesne maščobe, forma bi bila lahko še boljša, je izgledal optimalno pripravljen. Če bo Gregor tako nadaljeval ima lepo prihodnost v bodybuildingu.Četrto mesto je vsekakor odlična uvrstitev.

Mojca je nastopila v kategoriji fitness, v kateri 50% ocene predstavlja nastop, ki mora vključevati tidi gimnastičen elemente, drugih 50% pa predstavlja izgled. Prvi nastop v IFBB je bil premalo samozavesten in ni potekal tekoče, kar je Mojco najverjetneje stalo boljše uvrstitve. Glede na to, da trenira gimnastiko, pa bo verjetno izvedbo nastopa uspela izboljšati do Evropskega prvensta v Zagrebu. Njeno slabost žal predstavlja višina, ter posledično tudi širina ramen, kljub temu, da je bila po izgledu Mojca najboljša med tekmovalkami. Na tekmovanju v Čačaku je bila le ena kategorija, na Evropskem pa bosta najverjetneje dve višinski kategoriji, tako da bo Mojca lahko veliko bolj konkurenčna. Če bo izboljšala še svoj nastop lahko pričakujemo dobro uvrstitev.

Ekipi Slovenije se je v Čačku priružila tudi naša najboljša bodybuilderka IFBB Pro Brigita Brezovac, ki je bila posebna gostja organizatorja. Brigita Brezovac in predsednik FBZS-IFBB Slovenija Gašper Grom sta v Čačaku od Balkanske zveze IFBB prejela zlato medaljo za doprinos k razvoju fitnesa in bodybuildinga.

Na splošno je bilo IFBB Balkansko prvenstvo dobro organizirano in udeležba tekmovalcev visoka.

Naslednje balkasnko prvenstvo bo potekalo spomladi 2013 v mestu Sofija v Bolgariji.


 
Bemumast 3 - Imate jajca?