Maxximum Adapt

Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

Odprto tekmovanje v POWERLIFTINGU, BENCH PRESSU in WEIGHTLIFTINGU LJUBLJANA DVIGA 2017

  • avtor: Powerlifting zveza Slovenije - Zveza triatlona moči
  • 10.05.2017

V soboto, 27. maja 2017, bo v večnamenski dvorani Kodeljevo v Ljubljani potekalo odprto tekmovanje v powerliftingu, bench pressu in weightliftingu. Sponzor tekmovanja je tudi podjetje Maxximum.

Starostne in težnostne kategorije (powerlifting):

Tekmovalci se lahko prijavijo v vse starostne in težnostne kategorije, ki so navedene v pravilniku IPF. Tehtanje poteka 2 uri pred pričetkom nastopa. Menjava težnostne kategorije na dan tekmovanja JE mogoča (vseeno vas prosimo, da se prijavite v kategorijo v kateri resnično mislite nastopiti in nam s tem olajšate organizacijo). V absolutni kategoriji »Novinci« bodo podeljene nagrade za najboljše tekmovalce, ki prvič nastopajo znotraj PLZS, glede na Wilksove točke.

Tekma bo skupaj z državnim prvenstvom štela za pokalno tekmovanje PLZS. Točkovanje za pokalno tekmovanje poteka podobno kot ekipno točkovanje na mednarodnih tekmah: zmaga v kategoriji prinese 12 točk, drugo mesto 10 točk itd. (glej tehnični pravilnik IPF). Pokalni zmagovalec in zmagovalka postaneta tekmovalec in tekmovalka, ki zbereta največjo vsoto točk z vseh tekem v koledarskem letu. V primeru izenačenega rezultata zmagovalca določi večji seštevek Wilksovih točk.

Kategorije in pravila (weightlifting):

Tekmovalo se bo po pravilih mednarodne organizacije IWF.

Dovoljena oprema (powerlifting):

Na tekmovanju je dovoljena vsa oprema, ki ustreza tehničnemu pravilniku IPF. V kategoriji brez opreme je dovoljena uporaba nakolenčnikov, pasov in povojev za zapestja, prepovedana pa je uporaba povojev za kolena in podloženih pasov ali velcro pasov (zapenjanje »na ježka«).   Za vse tekmovalce je obvezna uporaba nepodpornega dresa/singleta. Dovoljeni so le nakolenčniki, ki so navedeni na seznamu dovoljene opreme IPF. Ostali kosi opreme morajo le ustrezati standardom, ki so navedeni v tehničnem pravilniku IPF.

Registracija tekmovalcev (powerlifting):

Na tekmovanju v powerliftingu ali potisku lahko nastopijo vsi tekmovalci, ki so registrirani pri PLZS in so včlanjeni v društva ali so člani registriranih tekmovalnih skupin. Letna registracija za tekmovalca znaša 10€ in velja za celotno koledarsko leto. Vlogo za registracijo lahko pošljete po pošti na naslov zveze, jo skenirate in pošljete po e-pošti ali pa jo prinesete s seboj na tekmo. Brez oddane vloge je prijava neveljavna!

Kot tekmovalna skupina se lahko pri PLZS registrira katerakoli pravna osebe (torej društvo, klub, fitnes center, samostojna osebna trenerstva itd.). Tekmovalna skupina se pri PLZS registrira za celotno koledarsko leto in s tem svojim članom omogoči nastop na tekmah PLZS. Razen tekmovalnih pravic, tekmovalna skupina nima nobenih drugih pravic in dolžnosti v PLZS. Člani tekmovalnih skupin se morajo normalno registrirati pri PLZS, sprejeti njen statut in pravilnik ter ga spoštovati. Člani tekmovalnih skupin so v zvezi s tekmovanji obravnavani enakovredno kot člani društev. Za več informacij o registraciji smo na voljo na info@powerlifting.si

Norme za mednarodna tekmovanja (powerlifting):

Rezultati s tekmovanja bodo, v skladu s pravilnikom PLZS, šteli za doseganje norm za vsa mednarodna tekmovanja, razen za evropska in svetovna prvenstva.

Stašina Fit kuhinja

Tujci/Foreigners:

Na tekmovanje se lahko prijavijo tudi tekmovalci iz tujine, če jim to dovoljuje njihova nacionalna zveza.  Ker je tekmovanje odprtega tipa, bodo tekmovalci iz tujine nastopili v kategorijah skupaj s slovenskimi tekmovalci.

Ljubljana dviga 2017 is an open competition for all foreign competitors. Any foreign competitor can compete with the permission of his national federation. Foreign competitors will compete together in the same categories as the domestic competitors.

Nagrade (powerlifting):

Vsi udeleženci prejmejo diplome. Najboljši 3 tekmovalci in tekmovalke v vsaki kategoriji prejmejo medalje. Najboljši tekmovalci in tekmovalke po točkah v posamezni starostni kategoriji prejmejo pokale. Podeljene bodo tudi nagrade za najboljše 3 novince in najboljše 3 novinke, t.j. tiste, ki prvič nastopajo na tekmah v organizaciji PLZS.

Nagrade (weightlifting):

Vsi udeleženci prejmejo diplome. Najboljši 3 tekmovalci in tekmovalke v vsaki kategoriji prejmejo medalje. Najboljši tekmovalci po Sinclair točkah prejmejo pokale. Posebne nagrade in pokali bodo podeljeni tudi najboljšim v peteroboju.

Gledalci:

Za gledalce bo vstop prost! Vabimo vas, da pridete vzpodbujat naše tekmovalce v čim večjem številu!


 
Bemumast 3 - Imate jajca?