AKCIJA Maxximum Pure Whey + dodatni izdelek

Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

Uspeh Maxximum Valeka na Olympia Amateur 2017 v Španiji

  • avtor: Gašper Grom, dipl. dietetik
  • 13.06.2017

Ko se mi je pred slabima dvema letoma oglasil Evgen Valek in sva se prvič tudi dobila, mi je bilo takoj jasno, da ima Evgen velik potencial. Sicer ni visok, a ima lepo strukturo in je imel glede na dotlej nestrukturiran trening tudi dokaj dobro simetrijo mišic. Imel je dve manjši pomanjkljivosti: prsne mišice in noge.

Evgen Valek

Dogovorila sva se za sodelovanje in ob začetku priprav sprejela odločitev, da se bo Evgen pripravljal za Classic Bodybuilding. V tej kategoriji je sama mišična masa omejena z razmerjem med telesno težo in višino, kar pomeni, da tekmovalcu ni treba toliko jesti. Evgen ima naporno službo in bi bile večje količine hrane zanj velik zalogaj. :)

Poudarek prvega načrta je bil na izboljšanju mišične mase prsnih mišic. S preoblikovanjem nog takrat nisva začela na polno, saj je v kategorij Classic Bodybuilding zaželeno, da je zgornji del malo večji, spodnji pa je lahko nekoliko manjši. Za to sta dva razloga: lažja uvrstitev v kategorijo, kjer je glede na višino predpisan razpon telesne teže, in to, da videz tekmovalcev spominja na klasične bodybuilderje iz 70-ih let.

Maxx Burner

A hitro sva naletela na nepričakovano težavo: Evgen je zelo hitro pridobival mišično maso in vstop v kategorijo je postajal problem s stališča razmerja med telesno težo in višino. Valek je visok okoli 168 cm in ima na tehtanju lahko le nekje 68 kg. Prav zato se mu je za las izmuznil nastop na Balkanskem prvenstvu IFBB pred slabim mesecem dni, ko nama kljub trudu zadnje dni njegove teže ni uspelo spustiti pod zahtevano mejo. Da se to ne bi ponovilo na prestižnem tekmovanju Olympia Amateur v Španiji, sva zadnjih nekaj tednov na silo nižala težo. Pri tem je Valek celo izgubil nekaj mišic.

Evgen Valek

Vse je kazalo lepo – do meritev dan pred tekmo. Valeku so namerili le 167,4 cm, kar je pomenilo, da ima za nastop v tej kategoriji previsoko težo. Ker sva bila na meritvah dovolj zgodaj, sva imela dve možnosti: poskusiti do tehtanja znižati težo in ponoviti meritve … ali pa zamenjati kategorijo. Odločila sva se za slednjo in Evgen je tako nastopil v kategoriji Bodybuilding do 70 kg. Odločitev je bila pravilna.

Fitnes akcije jan20

Kljub temu, da je to Valekov prvi nastop na večji mednarodni tekmi in da je nastopil v težji bodybuilding kategoriji, se je boril za prvo mesto, na koncu pa je bil odličen drugi!

Evgen Valek

Tako imava sedaj nov cilj: zmagati v kategoriji Bodybuilding do 70 kg na svetovnem prvenstvu IFBB jeseni v Španiji.


 
Bemumast 3 - Imate jajca?